De 6 beste elektrische steps van 2023 [koopgids] De 6 beste elektrische steps van 2023 [koopgids]
4.9 (117) Laatst geupdate op februari 7, 2023 door David Ze zijn helemaal in: de elektrische step. Je ziet ze steeds vaker voorbij zoeven... De 6 beste elektrische steps van 2023 [koopgids]
4.9
(117)

Laatst geupdate op februari 7, 2023 door David

Ze zijn helemaal in: de elektrische step. Je ziet ze steeds vaker voorbij zoeven en worden ook steeds goedkoper en beter. De laatste jaren zijn er steeds meer fabrikanten bijgekomen en is de accuduur aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de eerste versies. Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische step is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Er zitten namelijk ook nog een hoop slechte steps tussen waarvan de accu’s snel leeg gaan of zomaar volledig stoppen met rijden. Ben je dus van plan om een elektrische step te kopen, lees dan snel verder.

Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste elektrische step van dit moment. Hierbij is gekeken naar prijs/kwaliteit, accuduur, veiligheid en garantie. Ook beantwoorden we veel gestelde vragen over deze e-steps. Zo kan jij een bewuste keuze maken en zal je niet voor vervelende verrassingen komen te staan bij het kiezen van jouw nieuwe elektrische step.

Overzicht: Top 6 beste elektrische step 2023

Met een van deze 6 top elektrische steps, cruise jij in stijl door Nederland!

Elektrische stepBeste eigenschapPrijsVerkrijgbaarAfbeelding
Kick&Move – Elektrische StepCruise control€329,00[Bol.com]beste elektrische step
Stay-on M365 Go elektrische step25-30 km actieradius€325,00[Bol.com]beste elektrische step
Denver SCK-5300 – elektrische step voor kinderenBeste elektrische kinderstep€122,00[Bol.com]beste elektrische step
Ampes M365 Pro – Elektrische StepBluetooth app€329,00[Bol.com]beste elektrische step
H&O H10 E-scooter – elektrische stepStoere uitstraling€599,00[Bol.com]beste elektrische step
Xiaomi M365 PRO E-scooter
Cruise control€599,00[Bol.com]beste elektrische step
De genoemde prijzen waren actueel op het moment van schrijven en kunnen afwijken.

Toegelicht: de beste elektrische steps van 2023

Hieronder bespreken we de beste elektrische steps uit de bovenstaande lijst in detail. Zo kan jij je goed inlezen over de verschillende steps om zo de elektrische step te vinden die het beste bij jou past. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over welke elektrische step het beste is voor jou? Stuur gerust een berichtje en we helpen je graag verder.

1. Kick&Move – Elektrische Step

beste elektrische step

De nieuwste versie elektrische step van fabrikant Kick&Move is dit prachtige model. Met een sterk verbeterde accu van maar liefst 7500 mAh en 3 snelheidsstanden die te bedienen en af te lezen zijn in de display, legt deze step makkelijk 25-35 kilometer af. De anti-lek banden zorgen voor comfortabel en veilig rijden zodat jij efficiënt op je werk of school aan kan komen.

Veiligheid & beschermingsfuncties

Veiligheid staat voorop bij Kick&Move. Zo heeft deze step de volgende beschermingsfuncties: overstroombeveiliging, kortsluitbeveiliging, over ontladingsbeveiliging, bescherming tegen overladen, bescherming tegen te lage spanning en tegen temperatuurafwijkingen. Dit komt de veiligheid en duurzaamheid van deze scooter flink ten goede.

Beste elektrische step

De 250W motor in combinatie met de 7500 mAh accu maken dit tot een krachtige step die maximaal 32 km/u kan gaan. Eenmaal aangekomen op je bestemming, vouw je de step eenvoudig op zodat deze weinig ruimte in beslag neemt en je deze in de gangkast kan bewaren.

De step wordt gratis verzonden inclusief instructieboekje en 220V oplader.

Belangrijkste specificaties

NaamKick&Move
Max snelheid32 km/u
Max bereik25-35 km
OpvouwbaarJa
Cruise controlJa

2. Stay-on M365 Go elektrische step

beste elektrische step

Deze stoere elektrische step springt er niet alleen uit vanwege zijn strakke uiterlijk, maar vooral omdat hij een topsnelheid heeft van 31 km/u! Dit terwijl de meeste steps maar tot 25 km/u gaan. Met een krachtige 350 watt motor en sterke 18650 lithium-ion batterij, heeft deze step een bereik van ~30 kilometer op een volle accu in de eco stand. Ideaal als je een langere afstand af moet leggen of wanneer je niet tussendoor kan opladen op je bestemming.

Anti-lek banden en honingraat rubber

Slimme banden: De 8.5 inch honingraat rubberen anti-lekbanden zijn solide, waardoor ze niet leeg kunnen lopen en je je dus geen zorgen hoeft te maken over steentjes of scherpe voorwerpen op straat.

beste elektrische step

Deze kickscooter is eenvoudig te bedienen via de ‘go’ knop en het LCD dashboard. Zo kan je de zeer heldere LED verlichting instellen en het snelheidsniveau bekijken. Ook kan hier gewisseld worden tussen de 3 snelheidsstanden. Een lagere snelheid zal resulteren in een langere accuduur en meer veiligheid wanneer je op oneffen straten rijdt.

Belangrijkste specificaties

NaamElektrische Step – 350Watt Motor
Max snelheid31 km/u
Max bereik30 km
OpvouwbaarJa

3. Denver SCK-5300 – kinderstep

beste elektrische step

De Denver SCK-5300 is de beste elektrische step voor kinderen. Met een maximumsnelheid van 6 km/u hoef je je geen zorgen te maken over vallen en zullen ze hier maximaal speelplezier van hebben. Zodra er met één voet afgezet is, kan met de knop op de voetplaat de ‘cruise control’ geactiveerd worden. Hiermee wordt de snelheid behouden met een maximale snelheid van 6 km/h.

beste elektrische step

De perfecte kinderstep

De stuurhoogte is 85 centimeter, waardoor deze geschikt is voor kinderen van ~6 – 12 jaar. Met een volle accu kan ongeveer 6 kilometer afgelegd worden. Als ze klaar zijn met spelen, dan kan de step ingeklapt worden zodat deze compact in de schuur of gang bewaard kan worden.

Belangrijkste specificaties

NaamDenver SCK-5300
Max snelheid6 km/u
Max bereik6 km
OpvouwbaarJa

4. Ampes M365 Pro – Elektrische Step

beste elektrische step

Innovatief bedrijf Ampes heeft een krachtige elektrische step ontwikkeld met een topsnelheid van 30 km/u. Dankzij de extra focus op accuduur, heeft deze step een actieradius van maar liefst 30-35 kilometer onder ideale omstandigheden. Ideaal voor woon/werk verkeer of voor naar school wanneer je op locatie niet op kan laden.

Inklapbaar en robuust

Deze elektrische step is inklapbaar en dankzij het robuuste model is wel uitermate geschikt voor de wat zwaardere onder ons. Dankzij de grote 8.5” inch wielen hoef je je geen zorgen te maken over kleine oneffenheden op het wegdek.

Belangrijkste specificaties

NaamAmpes M365 Pro
Max snelheid30 km/u
Max bereik30-35 km
OpvouwbaarJa

5. H&O H10 E-scooter – elektrische step

Cruisen in stijl? Dat is waar de H&O H10 E-scootervoor gemaakt is. Dankzij de schokabsorberende 9 inch PU-schuimbanden kan jij comfortabel 25 km/u over de lanen en paden zweven. Naast dat de banden meer veiligheid bieden over andere merken, zit er rondom de step verlichting en reflectoren die zorgen dat je goed gezien wordt door het overige verkeer. Als je plots moet remmen, zal je niet wegglijden dankzij de ingebouwde ABS.

Onderweg kan je de status van de batterij en snelheid bijhouden op de heldere display, ook als de zon er op staat.

Belangrijkste specificaties

NaamH&O H10 E-scooter
Max snelheid25 km/u
Max bereik30 km
OpvouwbaarJa

6. Xiaomi M365 PRO E-scooter

beste elektrische step

Xiaomi was een van de eerste merken die een elektrische step uitbracht, en daarmee een ware pionier op het gebied van personenvervoer. Deze volgende generatie elektrische steps hebben een aantal veelgevraagde upgrades ondergaan, zoals de actieradius. Deze is opgeschroefd tot ongeveer 35 kilometer onder ideale omstandigheden met een maximumsnelheid van 30 km/u. Dit is de Xiaomi M365 PRO.

Opvouwbaar. Net als zijn voorganger kan deze step opgevouwen worden, zodat deze bijna geen ruimte inneemt in de auto, onder je bureau of in de gangkast.

Display. Nieuw aan deze versie is de display waarop je de snelheid en batterij percentage van kan aflezen.Via bluetooth kun je verbinden met de step om gegevens af te lezen.

Cruise control. Door dezelfde snelheid aan te houden voor een paar seconden, activeer je de cruise control zodat je de ‘go’ knop niet constant hoeft vast te houden. Dat scheelt een lamme duim na een langere tijd rijden. Om de cruise control te deactiveren, hoef je enkel de rem te gebruiken waardoor je bij plotse rembewegingen niet na hoeft te denken over de cruise control.

Belangrijkste specificaties

NaamXiaomi M365 PRO E-scooter
Max snelheid30 km/u
Max bereik35 km
OpvouwbaarNee

FAQ – Vragen en antwoorden over elektrische steps

In de mailbox hebben we een aantal vragen ontvangen over elektrische steps. Hieronder proberen we deze en andere veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij de beste keuze kan maken!

Zijn elektrische steps legaal in 2023?

Op dit moment zijn elektrische steps in bij wet niet toegestaan op de openbare weg. Vrijwel alle e-steps die je in Nederland en het buitenland op straat ziet zijn in Nederland verboden op de openbare weg. Wel blijkt uit onderzoek dat je 9 van de 10 keer gewoon langs de politie kan rijden zonder dat ze er wat van zeggen. Het wordt dus als het ware gedoogd. Echter kan dit verschillen van agent tot agent en mag je theoretisch een boete krijgen. Wel zijn er wetten in de maak om de steps te legaliseren, maar wanneer dit uit zal rollen is nog niet bekend.

Kan je een elektrische step opvoeren?

Bij sommige modellen is het mogelijk om deze op te voeren. Dit verschilt echter per type omdat de snelheidslimiet soms geen digitale begrenzer is maar een fysieke. Op internet kan je per step vinden of deze op te voeren is of niet. Wees wel gewaarschuwd: bij het opvoeren van je elektrische step vervalt de garantie.

Wat is een elektrische step?

Een elektrische step is een vervoermiddel dat werkt op batterijen en elektromotoren, en wordt bestuurd door een gebruiker die balanceert op twee wielen.

Hoe werkt een elektrische step?

Een elektrische step werkt door middel van een batterij die elektriciteit levert aan een motor, die vervolgens de step aandrijft. De gebruiker balanceert op de step en bestuurt de snelheid door middel van het gewicht van zijn lichaam of door het gebruik van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een elektrische step?

Elektrische steppen bieden een duurzame, snelle en gemakkelijke manier om korte afstanden af te leggen, zonder de uitstoot van CO2 die geassocieerd wordt met vervoer met verbrandingsmotoren.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van een elektrische step?

Belangrijke specificaties zijn onder andere de maximale snelheid, het bereik op één batterijlading, het gewicht, de belastbaarheid en de kwaliteit van de componenten.

Hoe weet ik welke elektrische step het beste bij mijn behoeften past?

Het is belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften en gebruikspatroon, zoals het doel van het vervoer, de afstand die u wilt afleggen en het gewicht van de gebruiker.

Wat is de maximale snelheid van een elektrische step?

De maximale snelheid varieert afhankelijk van het model en de fabrikant, maar de meeste elektrische steppen kunnen een snelheid bereiken van ongeveer 25 km/u.

Hoe ver kan ik gaan met mijn elektrische step met één batterijlading?

Het bereik op één batterijlading van een elektrische step varieert ook afhankelijk van het model en de fabrikant, maar meestal is dit tussen de 15 en 45 km.

Zijn elektrische steppen veilig voor kinderen?

Het is aanbevolen om kinderen alleen onder toezicht te laten rijden op een elektrische step en ze te leren hoe ze op een veilige manier moeten rijden. Het dragen van beschermende uitrusting is ook aanbevolen.

Hoeveel weegt een elektrische step gemiddeld?

Gemiddeld weegt een elektrische step tussen de 10 en 20 kg.

Kan ik mijn elektrische step opvouwen voor gemakkelijk vervoer?

Ja, veel modellen van elektrische steppen kunnen opgevouwen worden voor gemakkelijk vervoer.

Wat is de garantietermijn voor een elektrische step?

De garantietermijn varieert afhankelijk van de fabrikant en het model, maar meestal bedraagt deze 1 tot 2 jaar.

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische step?

De gemiddelde prijs van een elektrische step varieert afhankelijk van het model en de fabrikant, maar meestal ligt deze tussen de 300 en 600 euro.

Klaar voor het volgende avontuur?

Maak je nieuwe uitrusting compleet met deze producten. Voor jou vergeleken!

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen 117

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.