Handleiding: Helium crypto kopen (HNT) eenvoudig uitgelegd Handleiding: Helium crypto kopen (HNT) eenvoudig uitgelegd
4.8 (4) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David De cryptovaluta Helium (HNT) is bezig met een enorme opmars. Sinds de lancering in... Handleiding: Helium crypto kopen (HNT) eenvoudig uitgelegd
4.8
(4)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

De cryptovaluta Helium (HNT) is bezig met een enorme opmars. Sinds de lancering in juli 2019 is de prijs per Helium token dramatisch gestegen. De eerste notering op Coinmarketcap was voor €0,22 per token met een piek van €17,40 per stuk op 7 april 2021. Een stijging van 7809% in minder dan twee jaar tijd. Dit roept een aantal vragen op. Wat is Helium precies, en waar kan je HNT kopen? In dit artikel bespreken we wat deze relatief nieuwe cryptovaluta is, waar je veilig deze tokens kan kopen en hoe dit in zijn werking gaat.

Wil je zelf HNT tokens minen? Check dan het artikel: Helium minen in Nederland.

Helium crypto kopen HNT
Bron: https://coinmarketcap.com/nl/currencies/helium/

Wat is de crypto Helium (HNT)?

Helium (HNT) is een gedecentraliseerd blockchain netwerk gecreëerd voor voor “Internet of Things (IoT)” apparaten. Het Helium netwerk, dat gelanceerd werd in juli 2019, stelt draadloze apparaten met een laag bereik in staat om met elkaar te communiceren en gegevens te verzenden via het netwerk van Helium knooppunten.


Knooppunten zijn er in de vorm van zogenaamde Hotspots, die een combinatie zijn van een draadloze gateway en een blockchain-mining-apparaat. Gebruikers die knooppunten beheren en ontginnen, verdienen beloningen in de vorm van Helium’s eigen cryptocurrency-token genaamd HNT.

Het doel van Helium is om IoT-communicatie voor te bereiden op de toekomst en tekortkomingen in de huidige infrastructuur te identificeren. Daarmee doelen ze op het ontlasten of afstappen van het Internet en GPS als (bijna) enige verbindingsmethodes van apparatuur.

De officiële video van Helium over de technologie en waar het voor gebruikt kan worden.

Wat maakt Helium uniek?

Helium heeft als doel de communicatiemogelijkheden van draadloze Internet of Things (IoT) -apparaten te verbeteren. In 2013 stond de infrastructuur rond IoT nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelaars wilden decentralisatie aan hun aanbod toevoegen en noemden het daarom in de officiële literatuur ‘The People’s Network’.

Het netwerk draait op een “proof-of-coverage” systeem, een nieuw consensus algoritme waarmee knooppunten in een netwerk consensus kunnen bereiken wanneer de verbindingskwaliteit zeer variabel is.

Naast HNT betalen gebruikers transactiekosten in een apart token genaamd Data Credits, die niet inwisselbaar zijn en gebonden zijn aan individuele gebruikers zelf.

Waar kan je Helium crypto kopen?

Helium crypto kopen HNT
Coinmerce is een Nederlands platform waar HNT gekocht kan worden

Het Helium blockchain project is nog relatief jong en daardoor nog niet beschikbaar op veel van bekendere exchanges zoals Coinbase of Bitstamp. In Nederland kan je eenvoudig en veilig HNT kopen via Coinmerce. Op dit Nederlandse platform kan je in 4 eenvoudige stappen een account aanmaken en je eerste tokens kopen. Naast Helium biedt Coinmerce meer dan 100 andere cryptovaluta aan zoals Bitcoin, Ethereum, XRP en Dogecoin.

Hoe koop je Helium crypto op Coinmerce?

Helium crypto kopen HNT

Stap 1: Start je registratie via: Aanmelden Coinmerce. Heb je de registratie pagina al open staan? Gebruik dan de referentiecode jeK1ohS2VS. Hiermee kan Coinmerce zien hoe je over het platform gehoord hebt en krijgen wij een kleine commissie die jou verder niets kost. Bedankt alvast!

Na het invullen van de eerste persoonsgegevens zal je per email een link toegestuurd krijgen ter bevestiging van je aanmelding.

Stap 2: Ter verificatie dat je geen robot bent, zal Coinmerce je vragen €0.01 cent te betalen via IDEAL. Hiermee wordt jouw rekeningnummer gekoppeld aan je Coinmerce account zodat uitbetalingen aan jou via dit rekeningnummer zullen lopen. Ook zal je een ID document moeten uploaden en ‘selfie foto’. Dit is wettelijk verplicht en is gebruikelijk bij ieder handelsplatform. Zo kunnen ze de identiteit die je opgeeft matchen met de documentatie die je aanlevert.


Stap 3: Zodra je account volledig geactiveerd is, kan je beginnen met handelen. Door in de menubalk te navigeren naar ‘Coins’ en dan te scrollen naar ‘Helium (HNT)’ kan je wanneer je er op klikt de huidige koers zien. In het rechtermenu kan de opdracht gegeven worden om Helium te kopen voor het bedrag jij wilt.

Helium crypto kopen HNT

Wil je direct Helium kopen, dan kan je het gewenste bedrag en aantal invullen en op de ‘Koop’ knop klikken. Kies vervolgens jouw bank en selecteer de optie ‘Houd coins op Coinmerce’. Een IDEAL venster zal openen waarin je de betaling kan voltooien.

Wil je echter wachten tot er een bepaalde prijs aangetikt wordt, dan kan je via een ‘Stoplimiet Order’ handmatig een gewenste koers invullen. Zo koopt Coinmerce alleen de tokens wanneer de ingevulde koers bereikt wordt. Deze methode wordt veelal gebruikt door ervaren handelaren die daghandelen om mee te liften op pieken en dalen. Het voordeel hiervan is dat je tegen een lagere koers in kan stappen, het nadeel is dat het kan zijn dat deze koers (voorlopig) niet meer bereikt wordt.

Voor lang termijn investeerders maakt de huidige koers over het algemeen minder uit, waardoor deze groep veelal de normale koop-knop gebruikt.

Stap 4: Gefeliciteerd! Je bent nu trots bezitter van Helium. Om te zien hoeveel je Helium waard is, navigeer in de menubalk naar ‘Wallets’. Daar kan je al je munten zien die je gekocht hebt, de huidige koers en je winst of verlies.

Ben je op een gegeven moment tevreden met je winst, dan kan je op dezelfde methode via de ‘verkoop’ knop je Helium weer verkopen. Je tokens worden vervolgens omgezet in Coinmerce Coins die een waarde hebben van €1,00. Deze kan je vervolgens uit laten betalen in echte Euro’s middels een opname aanvraag. Je verdiende geld wordt vervolgens gestort aan jouw gekoppelde rekeningnummer.


Wat zijn Coinmerce Coins?

Helium crypto kopen HNT

Coinmerce Coins zijn een tussen valuta van Coinmerce zelf en hebben altijd een waarde van €1,00. Wanneer je cryptocurrency verkoopt, wordt de waarde op je account gecrediteerd in de vorm van Coinmerce Coins. Je kunt je Coinmerce Coins vervolgens verkopen, de waarde hiervan wordt dan 1 op 1 in Euro’s overgemaakt naar de geverifieerde bankrekening.

Hoe kan ik zelf Helium minen?

Wil je zelf HNT tokens minen? Dat kan via een Helium Hotspot Miner. In ons artikel: €2500 p/m passief inkomen? Helium minen in Nederland bespreken we uitgebreid wat een Helium miner is en waar je deze kan kopen.

Helium crypto kopen HNT
Helium hotspot miners: slimme kleine kastjes die via radiogolven met elkaar verbonden kunnen worden om HNT te minen.

Prijsvoorspelling Helium (HNT)

Laten we voorop stellen dat niemand een magische kristallen bol heeft die accuraat kan voorspellen wat de koers van Helium, of welke andere cryptovaluta dan ook, gaat doen. Als je na het lezen van dit artikel nog verder gaat zoeken, houd dan in je achterhoofd dat veel schrijvers je graag voorschotelen wat je wilt zien. Zo werken wij niet. Wat we wel kunnen laten zien zijn feiten uit het verleden.


Zoals bovenaan in dit artikel al aangegeven, was de eerste notering op Coinmarketcap €0,22 per token. In april bereikte de token een nieuw hoogtepunt met een piek van €17,40 per stuk op 7 april 2021. Een stijging van 7809% in minder dan twee jaar. Als je toen €500,00 had ingelegd, zou dat op 7 april €39.045,45 waard geweest zijn. Als de token een zelfde stijging zou maken vanaf €17,40, komt dat neer op €1358,76 per token.

Is dit realistisch? Op het moment van schrijven heeft HNT een “marketcap” (aantal tokens in omloop * huidige prijs) van $1,144,054,967 volgens Coinmarketcap. Een vermenigvuldigingsfactor van opnieuw 78,09 resulteert dan in een market cap van $89,339,252,373. Bitcoin heeft momenteel market cap van $982,661,856,083. Helium zal dus met een dergelijke stijging binnen de marges van het redelijke blijven, gekeken naar bitcoin. Of dit haalbaar is op kort termijn is nog de vraag, omdat de laatste stijging twee jaar duurde. Stel je verwachtingen dus met redelijkheid in.

Een ander interessante gebeurtenis die specifiek Helium aangaat, zijn de geplande Helium Halveringen. Dit is een veelgebruikte methode binnen de crypto industrie om overspoeling van de markt te voorkomen en de waarde per munt in waarde te laten stijgen. Dit wordt gedaan door de beloningen die het minen van Helium oplevert te halveren. In het artikel Helium minen in Nederland gaan we dieper in wat dit precies inhoudt en wat het voor de koers kan betekenen.

Welke cryptos kan je nog meer zelf minen?

Naast het minen van Helium met een hotspot, kan je ook je desktop PC gebruiken om cryptos te minen. Hoe dit kan leggen we uit in het artikel ‘Handleiding: Crypto minen in Nederland met je eigen PC‘. Tover in een paar stappen jouw computer om in een cryptominer en verdien een (nog groter) passief inkomen met crypto.


Bedankt voor het lezen! Wist je trouwens dat…

Naast nieuws en blogs over Crypto, staat Voordeel Avonturier ook boordevol reviews over de beste reis- en outdoor producten. Waaronder ook toffe gadgets zoals deze:

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen 4

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.