MatchX M2 Pro Miner kopen (met korting)? Dit moet je weten over deze MXC/BTC/DHX Crypto miner MatchX M2 Pro Miner kopen (met korting)? Dit moet je weten over deze MXC/BTC/DHX Crypto miner
4.9 (25) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Crypto minen vanuit huis wordt steeds populairder. De tijd van energie slurpende grootverbruikers zoals... MatchX M2 Pro Miner kopen (met korting)? Dit moet je weten over deze MXC/BTC/DHX Crypto miner
4.9
(25)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Crypto minen vanuit huis wordt steeds populairder. De tijd van energie slurpende grootverbruikers zoals Bitcoin Miners is voorbij nu er steeds meer groenere en duurzamere projecten opgericht worden. Een hele interessante is de M2 Pro Multi Token Crypto Miner van het bedrijf MatchX. In deze blog leggen we uit wat deze miner precies is, hoe het werkt, wat deze oplevert en waar je deze kan kopen. Ook hebben we een Voordeel Avonturier korting weten te regelen van €50,00!

Wat is de MatchX M2 Pro Multi Token Crypto Miner?

De M2 Pro Miner van het bedrijf MatchX is een slimme gateway waarmee je cryptocurrency kunt minen vanuit huis. De ontwikkelaar MatchX is een Duits bedrijf dat opgericht is in 2018 met als doel het creëren van een gratis globaal Internet of Things (Iot) netwerk. Als beloning voor het in huis halen van een Miner en zo dekking te bieden, ontvangt de eigenaar van de hotspot cryptovaluta tokens.

De M2 Pro Miner kon oorspronkelijk alleen de token MXC minen – ondertussen is deze ook in staat om BTC en DHX te minen. Momenteel is MatchX bezig met het mogelijk maken van DOT mining. De Miner is eenvoudig te installeren en heeft slechts een netstroom & WiFi/Ethernet verbinding nodig om te kunnen werken. Via de mobiele applicatie heb je deze zo ingesteld en begint deze automatisch met het minen van MXC. Om BTC en DHX te minen zijn nog een aantal stappen nodig – hier meer over verderop in het artikel.

M2 Pro multi token miner kopen Nederland opbrengst BTC DHX MXC

Wat kost de MatchX M2 Pro Miner?

Aan de M2 Pro multi token Miner van MatchX zit echter wel een stevig prijskaartje. Deze kost namelijk €2550,99 (€2500.99 na onze €50 korting). Dit is aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld een Helium HNT Miner – maar daar tegenover staat dat de opbrengst consistenter is dan een HNT Miner en je deze al binnen een week* in huis hebt in tegenstelling tot 20-28 weken bij een HNT Miner. Bestel je via onderstaande link, krijg je niet alleen €50 korting, maar ook een versnelde verzending.

Wil je een grote bestelling plaatsen (10+)? Neem dan contact met het team van m2prominers.nl

* op moment van schrijven

M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland
€2500, is dat de investering waard?

Wat levert een M2 Pro Miner op?

Een M2 Pro Miner levert dagelijks consistent tussen de $10 en $14 aan MXC tokens op. De exacte hoeveelheid MXC is afhankelijk van de MXC koers. Bij een hogere koers zal je minder MXC per dag minen, bij een lagere koers juist meer. Dit maakt het een interessante Miner omdat de dagelijkse opbrengst niet afhankelijk is van de koers van de cryptovaluta.

Als je dit omrekent naar Euros, komt dat met de huidige USD/EUR koers neer op een opbrengst van zo’n €10,78 per dag. Met een aanschafprijs van €2501 euro, verdient de M2 Pro Miner zichzelf terug in 232 dagen en begin je daarna écht met cashen.

Hier zitten echter wel een aantal ‘ja maar’s‘ aan vast. Het cashen van MXC tokens brengt namelijk wat haken en ogen met zich mee. Schenk nog maar een kop koffie in, want nu wordt het ingewikkeld.

MatchX M2 Pro Miner Health uitgelegd

De efficiëntie van jouw M2 Pro Miner is afhankelijk van de Miner Health. Door een score van 100% te bereiken en te houden, mined de M2 Pro 100% van zijn potentie. Er zijn 6 factoren die de Miner Health bepalen.

Zodra je een nieuwe Miner aansluit zal deze beginnen met 80% health – maar geen zorgen, deze zal binnen een week automatisch naar 100% gaan zolang je deze aan laat staan en aan de andere criteria (blijft) voldoet(n).

M2 Pro Miner kopen btc dhx mxc multi token miner nederland

1) Uptime: Verantwoordelijk voor 20% van de Miner Health. Zolang de Miner altijd aan staat en een internet verbinding heeft, zal deze parameter 100% blijven. Mocht je Miner voor wat voor reden dan ook tijdelijk uit/offline zijn, zal het percentage dalen – maar gelukkig langzaam weer richting de 100% gaan zodra deze weer werkt/aangesloten is.

2) GPS: Verantwoordelijk voor 5% van de Miner Health. Deze functionaliteit is nog niet geïmplementeerd dus hier hoef je je (nog) geen zorgen over te maken. Wat dit precies in gaat houden is nog niet duidelijk.

3) Altitude: Verantwoordelijk voor 5% van de Miner Health. Deze functionaliteit is ook nog niet geïmplementeerd dus hier hoef je je (nog) geen zorgen over te maken. Wat dit precies in gaat houden is ook nog niet duidelijk.

4) Orientation: Verantwoordelijk voor 13% van de Miner Health. Door de Miner kaarsrecht te zetten met de antennes omhoog, houdt je deze factor op 100%.

5) Proximity: Verantwoordelijk voor 7% van de Miner Health. Als een tweede M2 Pro miner binnen een straal van 50 meter staat, zal dit leiden tot een verlies van maximaal 7% van de Miner Health. Zet je ze naast elkaar in het raam, zullen ze per Miner 7% aan health inleveren. Zet je ze 25 meter uit elkaar, dan lever je per Miner 3,5% in. Dit is om spreiding van de Miners te stimuleren – het doel van MXC is om een globaal netwerk te creëren en dat werkt alleen als Miners verspreid uit elkaar opgesteld worden.

6) Fuel. Verantwoordelijk voor 50% van de Miner Health. Door een volle fuel tank te houden, blijft deze parameter op 100% (en dus 50% van de Miner Health). Het Fuel Tank principe lijkt op het eerste oog een ingewikkeld concept, dus laten we dit met een voorbeeld demonstreren.

MatchX M2 Pro Fuel Tank uitgelegd

De Fuel Tank status is verantwoordelijk voor 50% van de Miner Health. Door je Fuel Tank vol te houden (en de andere parameters te optimaliseren) zal je Miner met een 100% efficiëntie werken.

Geminede MXC tokens worden automatisch in de Fuel Tank opgeslagen. De grootte van de Fuel Tank is gelijk aan het aantal tokens dat je in totaal gemined hebt. Stel dat je na dag 1 100 MXC tokens gemined hebt, is de totale grootte van je Fuel Tank 100. Na dag 2 waarbij je nogmaals 100 MXC gemined hebt, is de maximum grootte van de tank 200.

Als je echter na 2 dagen besluit om al je 200 geminede MXC tokens uit de fuel tank te halen, zal je Fuel 0(%) zijn en kost je dit 50% van je Miner health. Hierdoor zal de Miner slechts een efficiëntie van 50% hebben – en dus met inachtneming van bovenstaand voorbeeld maar 50 MXC tokens minen.

Nu zal je misschien denken: oké dan is de tank na 4 dagen a 50 tokens weer vol – maar zo werkt het niet. De grootte van de Fuel Tank zal blijven groeien met elke token die je mined. Na 4 dagen zal je dus 200 fuel hebben in een fuel tank met een capaciteit van 400. Aangezien dat 50% is van de capaciteit, zal je Miner Health dus weer 75% zijn.

Het zal dus, zonder handmatig toevoegen van MXC tokens, nooit meer mogelijk zijn een volle fuel tank te krijgen – en dus een Miner Health van 100%. Echter klimt deze wel langzaam weer op en kan je wel in de buurt komen van 100%.

In deze (Engelstalige) video van Nordic Crypto kan je een visueel en gedetailleerder voorbeeld vinden van de Fuel Tank met berekeningen.

MatchX M2 Pro opbrengst strategie

Het loont dus om je MXC tokens in de fuel tank te laten. Zo behoudt je een Miner Health van 100% en mine je maximaal. Maar wat is dan het juiste moment om te cashen als je “gestraft” wordt wanneer je tokens opneemt? Een populaire strategie die veel M2 Pro Miner eigenaren gebruiken is de Fuel Tank vol te houden tot de Miner zichzelf terugverdient heeft om vervolgens de volgende M2 Pro in huis te halen.

Stel dat je na 232 dagen break-even speelt en je de €2500 terugverdient hebt en deze gebruikt om een tweede M2 Pro Miner te kopen, heb je dus op dag 233 twee Miners. Één nieuwe die op 100% efficiëntie draait en één die initieel op 50% efficiëntie werkt (waarvan het percentage langzaam weer opklimt). Doordat je nu 2 Miners hebt, zal je sneller de tweede terugverdienen om vervolgens de derde aan te schaffen. De tijd tussen de aanschaf van een nieuwe Miner wordt steeds kleiner en je dagelijkse opbrengsten worden zodoende steeds hoger.

Laat het dus duidelijk zijn dat dit een meerjarenplan is en geen snelle cash grab. Hoewel veel gebruikers op internet kritisch zijn op het Fuel Tank concept, ben ik van mening dat dit juist gunstig is voor het project en de waarde van de munt. Dit maakt het doorverkopen van Miners niet interessant (wie wilt er immers een Miner kopen met 50% health) en voorkomt pump ’n dump schemes – wat de waarde van de MXC munt ten goede komt.

Waar kan je de MatchX M2 Pro Miner kopen in Nederland?

De M2 Pro Miner van MatchX kan besteld worden via de officiële webshop van MatchX. Voordeel Avonturier is een samenwerking aangegaan waardoor we jou 50 euro korting kunnen aanbieden als je onderstaande link gebruikt.

M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland

Met oog op de Miner Health en Fuel Tank uitleg, is het dus goed opletten als je een tweedehands M2 Pro Miner overweegt. De vorige eigenaar zal waarschijnlijk de Fuel Tank geleegd hebben waardoor je M2 Pro Miner maar op 50% efficiëntie zal werken.

M2 Pro MXC Withdrawal Fees / opname kosten

Een volgend belangrijk punt om in acht te nemen zijn de kosten die gepaard gaan met het opnemen van MXC tokens. In de startfase van het project nam de MXC foundation all kosten op zich van het opnemen van MXC tokens. Aangezien MXC een ERC20 Utility token is op het Ethereum netwerk – zijn er Gas Fees die betaald moeten worden zodra er transacties plaatsvinden van tokens. Met de enorme stijging van gas fees de afgelopen jaren (zie deze Gas Fees chart), is het voor de MXC foundation financieel niet meer houdbaar om al deze kosten op zich te nemen. Een deel daarvan wordt daarom doorbelast aan de gebruikers zodra een opname plaatsvindt. Dit hebben ze op 28 januari 2021 toegelicht in dit artikel op Medium.com.

Dit betekent helaas wel dat voor het verplaatsen van je geminede MXC tokens van de app naar je crypto wallet je 3000 MXC aan transaction fees zal moet betalen. Volgens het bovenstaande artikel is dit slechts een klein deel van de kosten die zij voor hun rekening nemen.

Een lichtpuntje is dat gas fees zoals in de Gas Fees chart enorm fluctueren – en dat de MXC foundation zich ervan bewust is dat 3000 MXC aan de hoge kant is. Zodra gas fees weer dalen is het reëel te verwachten dat opname kosten ook zullen dalen.

Het is daarom aan te raden pas MXC op te nemen zodra je een significante hoeveelheid hebt opgespaard en de gas fees lager zijn, om zo niet procentueel te veel van je opbrengst kwijt te zijn aan transactiekosten.

Hoeveel stroom verbruikt een M2 Pro Miner?

Net zoals een Helium Miner, verbruikt de MatchX M2 Pro slechts de hoeveelheid stroom van een klein lampje: 3.5 Watt. Ter vergelijking, een kleine Bitcoin Miner verbruikt al snel 1600 Watt – alsof je de hele dag je droger aan hebt staan (al ken ik wel mensen die hun Bitcoin Miner tevens als verwarming gebruiken).

M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland DHX MXC BTC mining

Hoe mine je BTC met de MatchX M2 Pro?

op 30 november 2021 heeft MatchX Bitcoin mining mogelijk gemaakt met de M2 Pro Miner. Het is noemenswaardig te vermelden dat dit niet via het Proof of Work consensusmechanisme werkt – maar via Proof of Participation via het BTC mining testnet. Hierdoor hoeft de M2 Pro Miner geen complexe berekeningen op te lossen welke enorme hoeveelheden rekenkracht vereisen zoals bij traditionele Bitcoin Miners – maar levert deze wel BTC op.

Om Bitcoin te kunnen minen met de M2 Pro, zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

1) 6000 MXC tokens opsluiten (niet staken) en
2) Een Miner Health van ten minste 90% hebben.

Het is aan te raden om de benodigde 6000 MXC tokens los te kopen en niet uit je Fuel Tank te halen om zo je Miner Health niet negatief te beïnvloeden. Met de huidige prijs van $0,10456 per MXC zal je dus $627 moeten investeren om Bitcoin te kunnen minen. Uiteraard kan je op een later tijdstip de vastgezette 6000 vastgezette MXC tokens weer terugkrijgen (en verkopen), dus je bent deze tokens níét kwijt.

Via de M2 Pro app (Datadash) kan je de MXC tokens vastzetten en Bitcoin mining aanzetten. Ga naar de homepagina -> ‘Add Token’ -> ‘Add BTC’ en doorloop hier de stappen.

Een hele uitgebreide technische (Engelstalige) beschrijving van hoe Bitcoin gemined wordt via de M2 Pro kan hier gevonden worden op Medium.com

Hoeveel Bitcoin (BTC) levert de M2 Pro op en is dit het waard?

Tijdens de uitgebreide test van het ‘Das Kaiser Projekt‘ – zoals MXC dit project noemt, werd er een gemiddelde van $38,60 per persoon aan Bitcoin gemined in een periode van 30 dagen. Dit komt neer op een dagopbrengst van $1,28 aan BTC. Exacte huidige opbrengsten zijn lastig online te vinden maar zullen rond bovenstaand bedrag liggen – afhankelijk van de koers van Bitcoin.

Hoe mine je DHX met de MatchX M2 Pro?

DHX – DataHighway is een nieuw blockchain project waarvan de coin sinds kort als derde token ook gemined kan worden met de M2 Pro Miner. Via de Datadash app kan je door de stappen te volgen beginnen met het minen hiervan.

M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland DHX MXC BTC mining
M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland DHX MXC BTC mining

Om DHX te kunnen minen is een combinatie van 2 componenten vereist:

1) mPower (Mining Power) – dat verkregen wordt door een Miner te hebben (je M2 Pro) en door het vastzetten van een x aantal MXC tokens. Iedere 1 MXC die je vastzet staat gelijk aan 1 mPower.

Het hebben van een M2 Pro Miner zal resulteren in een boost van 100% van je mPower. Daarnaast kan je een mining boost krijgen van 10%, 20% of 40% wanneer je de MXC tokens voor een langere tijd vastzet.

3 Maanden is 0% bonus
9 Maanden is 10% bonus
12 Maanden is 20% bonus
24 Maanden is 40% bonus

Voorbeeld: Als je één M2 Pro Miner hebt en 1000 MXC tokens vastzet voor 24 maanden, zal je mPower ((1000 *2) *1.4) = 2800 zijn.

2) ‘Bonded DHX‘. De tweede factor die de hoeveelheid DHX opbrengst bepaald is de hoeveelheid DHX die je ‘bond’ (vastzet). Om de volledige 100% mining potentie per vastgezette DHX te benutten, zal je een x aantal mPower nodig hebben. Op het moment van schrijven heb je per 1 DHX die je vastzet 11944.15 mPower nodig. Die éne bonded DHX zal dan per dag (op dit moment) 0,0143 DHX opleveren.

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden om de opbrengsten te vergelijken.

Hoeveel DataHighway (DHX) levert de M2 Pro op en is dit het waard?

De bron voor deze calculaties is share.streamlit.io. We gaan er hierbij vanuit dat je één M2 Pro hebt (mPower boost van 100%) en de benodigde MXC voor 24 maanden vastzet (40% boost)

mPower ((MXC * 2) * 1.4)Kosten MXC investering o.b.v. $0,10 token prijsBonded DHXKosten DHX investering o.b.v. $4,70 token prijsOpbrengst per dag in DHXOpbrengst per dag in USD o.b.v. $4,70 per DHX
2800$100,001$4,70,0012$0,00564
11944,15$426,501$4,70,0143$0,06721
11944,15$426,502$9,40,0143$0,06721
23888,30$853,002$9,40.0286$0,13442

Zoals uit bovenstaande voorbeelden te concluderen is, is het minen van DHX via de M2 Pro Miner geen vetpot en dus is het raadzaam je af te vragen of je het de investering van geld en tijd waard vindt. Bovendien kan je uit de 3e rij concluderen dat het geen zin om meer DHX vast te zetten als je niet tevens je mPower verhoogt.

Volgens de calculator zal je een investering van $6850,- moeten doen aan een combinatie van MXC en DHX om $1,00 per dag te verdienen met de huidige koers van $4,70 per DHX en $0,10 per MXC. Wil je één DHX per dag verdienen, zal je er $32.150,- in moeten pompen.

Volgens Tradingview heeft de koers van DHX op zijn hoogst op $123,00 gestaan tijdens de release en heeft deze in November 2021 nog een piek gehad van $35,76. Mocht deze laatste prijs weer bereikt worden in de toekomst, kan je de bedragen uit de laatste kolom hierboven vermenigvuldigen met factor 5 om te zien wat de opbrengst per dag dan zal zijn – er van uitgaand dat je tegen de huidige prijzen de investering gedaan hebt.

Conclusie – Vragen? Laat gerust een reactie achter!

Mijn conclusie is dat ondanks het hoge instapbedrag, de M2 Pro miner een goede langtermijn investering. Niet alleen kan je meerdere coins hiermee minen (in de nabije toekomst ook Polkadot), ook help je mee aan het bouwen van een gratis IoT netwerk. Je ecologische footprint is significant kleiner dan bij de aanschaf van een Bitcoin miner en dankzij de verschillende ‘spelregels’ lijkt de MXC coin beter bestand tegen ‘pump ’n dump’ schemes dan vergelijkbare coins. Waarbij je opbrengst bij een Helium (HNT) miner afhankelijk is van de daadwerkelijke prestaties, genereert de M2 Pro een meer consistente opbrengst waardoor deze een veiligere investering lijkt – ondanks dat de terugverdientijd zo’n driekwart jaar is.

Dit artikel is tot stand gekomen na het lezen en bekijken van talloze artikelen, subreddits & YouTube videos en deze proberen zo goed mogelijk te interpreteren. Mocht er onverhoopt een fout in het artikel staan, laat het weten in een reactie en ik zal de post updaten!

Bedankt voor het lezen en als je een M2 Pro miner besluit te bestellen, gebruik dan onderstaande affiliate link zodat jij €50 korting krijgt en ik er ook een kleine bijdrage aan overhoudt die jou niets extras kost 🙂

M2 Pro LPWAN Crypto Miner MatchX kopen Nederland DHX MXC BTC mining

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen 25

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.