Scouting luchtbed of matje kopen? De beste scouts matjes vergeleken Scouting luchtbed of matje kopen? De beste scouts matjes vergeleken
4.6 (8) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Als jij of je kind(s) op scouting zit, dan ben je er waarschijnlijk al... Scouting luchtbed of matje kopen? De beste scouts matjes vergeleken
4.6
(8)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Als jij of je kind(s) op scouting zit, dan ben je er waarschijnlijk al wel achter gekomen dat er regelmatig weekendjes weg zijn. Lekker kamperen, overnachten in een ander scouting gebouw of misschien wel een trektocht per fiets. Een scout trekt er veel vaker op uit dan bij de meeste andere hobbies. Het is daarom belangrijk om voor al deze excursies te beschikken over goede kampeerspullen. Een luchtbed of matje is daar een essentieel onderdeel van. Het kan immers het verschil maken tussen een goede nachtrust en eentje vol draaien & rillen.

De beste luchtbedden en slaapmatten voor scouts & scouting

In de onderstaande lijst staan een aantal luchtbedden & matten van verschillende soorten en prijsklassen, geschikt voor scouting. Wil je voor zekerheid en kwaliteit kiezen, dan raad ik een matje van Nomad aan. Dit is een van de bekendste kwalitatief goede merken die bovendien vaak meerdere jaren garantie bieden.

Klik op de naam voor meer details & de actuele prijs. De link zal openen in een nieuw tabblad waar je de specificaties kan bekijken.

NaamIdeaal voorAfmetingenPrijsklasse
NOMAD Allround 10.0Kamperen198 x 63 x 10 cm€€
Outwell Slaapmat 3.0Hiken183 x 51 x 3 cm
NOMAD Dreamzone Duo 2 persoonsSamen kamperen198 x 132 x 10 cm€€€
Therm-a-Rest Cascade ZHiken / Bikepacken183 x 51 x 2 cm€€
Unigear SlaapmatHiken / Kamperen188 x 60 x 5,5 cm

Hoe kies je een goed luchtbed of matje?

Zelf ben ik al jaren leiding bij een scouting vereniging en wanneer ouders vragen welke spullen ze nodig hebben voor hun scout, dan raad ik ze altijd aan om niet te bezuinigen op spullen als matjes, slaapzakken, zakmessen en hikeschoenen. Je wilt immers goede kwaliteit voor jezelf of je kind. Goedkoop is duurkoop en een luchtbed of slaapmat van twee tientjes is niet voor niets zo goedkoop. Je zal niet de eerste zijn die gebeld wordt door een verdrietig kind omdat het matje na 1 nacht lek is.

Belangrijkste tip: Let op het gewicht en de dikte van de slaapmat

Deze slaapmat van Nomad komt in diktematen 5 en 10 centimeter

Als de vereniging voornamelijk op zomerkamp gaat naar 1 locatie, dan is het gewicht van de slaapmat of luchtbed minder belangrijk dan als ze op trekkerskamp gaan. In het laatste geval moeten ze immers alles zelf tillen. Een matje is over het algemeen beter geschikt voor scouting dan een luchtbed. De meeste matjes zijn namelijk zelfopblazend en nemen niet veel plaats in beslag in of aan een hiketas. Bovendien isoleren ze beter tegen de kou dan een groot luchtbed waarin de lucht snel afkoelt.

Wat heb je verder nodig voor jouw of jouw kind’s scouting carrière?

Klik op de titel van de foto om meer te lezen over andere scouting producten en accessoires die jij of je kind nodig kan hebben bij de scouting.

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen 8

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.