Beste camping koffiezetapparaat 2021 Top 4  [KOOPGIDS] Beste camping koffiezetapparaat 2021 Top 4  [KOOPGIDS]
Als groot koffiefanaat begrijp ik als geen ander hoe lekker het is om ‘s ochtends aan de campingtafel een vers gezette kop koffie te... Beste camping koffiezetapparaat 2021 Top 4  [KOOPGIDS]

Als groot koffiefanaat begrijp ik als geen ander hoe lekker het is om ‘s ochtends aan de campingtafel een vers gezette kop koffie te drinken terwijl de warme ochtendzon het glinsterende ochtenddauw van het gras laat verdampen. Ook jij kan er binnenkort zo bij zitten met je nieuwe camping koffiezetapparaat. Er zijn een hoop verschillende soorten camping koffiezetapparaten te koop en daarom ben ik voor dit artikel op zoek gegaan naar het beste camping koffiezetapparaat per categorie om jou te helpen met het uitzoeken van je nieuwe beste vriend.

Het is niet vanzelfsprekend dat je stroom hebt op je kampeerplaats en als dat er wel is, dan kan het zo zijn dat je maar een beperkt wattage tot je beschikking hebt. In dat geval zal je een camping koffiezetapparaat van 600 watt nodig hebben, in plaats van een ‘normale’ van 1000 tot 1500 watt. Is er helemaal geen stroom, dan zal je een camping koffiezetter nodig hebben waarvan je het water op een gasbrandertje kan opwarmen.

Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben over een bepaalde koffiezetapparaat voor op de camping, stuur dan gerust een berichtje of laat een reactie achter.

Overzicht: Top 4 beste camping koffiezetapparaat

NaamTypePrijsAfbeelding
Melitta Aromaboy camping koffiezetapparaatBeste camping koffiezetapparaat laag wattage€38,99beste camping koffiezetapparaat
Bialetti Moka Express PercolatorBeste percolator. Koffiemaker voor op de camping€27,95Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2-897x1024.jpeg
Biggcoffee FY04 French PressBeste cafetiere koffiemaker / french press voor kamperen€20,89Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-3-870x1024.jpeg
Silverpoint Koffiezetter 12VBeste koffiezetapparaat 12 volt auto / camper€22,99Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png

Top 4 beste camping koffiezetapparaten

Melitta Aromaboy camping koffiezetapparaat 600 watt – snel & compact

beste camping koffiezetapparaat

Voor bezitters van campers, caravans of kampeerders met toegang tot stroom, bezorgt dit kleine camping koffiezetapparaat van 600 watt een grote hoeveelheid plezier en gemak. Met het lage stroomverbruik van slechts 600 watt is deze camping koffiemachine ideaal om 2 kopjes tegelijk te zetten zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt of stroom verbruikt. Het kan namelijk zijn dat je kampeerplaats maar een beperkte wattage aanbiedt waardoor reguliere koffiemachines niet gebruikt kunnen worden zonder dat de stoppen doorslaan.

Het ingebouwde waterreservoir kun je met de meegeleverde kan vullen om daarna direct de heerlijkste filterkoffie te zetten in een paar minuten tijd. Wil je dat je tweede kopje warm blijft, laat dan de knop aan staan terwijl je rustig van de eerste kop geniet. Zoek je een klein koffiezetapparaat voor op de camping, dan is dit het apparaat dat je zoekt.

Deze camping koffiezetter is beschikbaar in de kleurenopties wit en zwart en wordt compleet geleverd met filterhouder, kan en ingebouwd waterreservoir. Het enige dat je nog nodig hebt zijn kopjes (en de koffie zelf uiteraard)

PluspuntenMinpunten
CompactWerkt niet zonder stroom
Laag verbruik

Belangrijkste specificaties

NaamMelitta Aromaboy
TypeCamping koffiezetapparaat
600 watt
Wattage600 W
Aantal kopjes
per keer
2
Verkrijgbaar bijBol.com
Prijs€38,99 (op moment van schrijven)

Bialetti Moka Express Percolator – De klassieker!

Met een goede percolator kan je overal op reis koffie zetten. Of je nou op een camping met stroom staat, of juist aan het kamperen bent in de wilderness met slechts een brandertje: he got you.

Deze bekende achthoekige aluminium koffiepot van Bialetti kan tot 6 kopjes koffie tegelijk zetten door het op een warmtebron te zetten na het vullen van het waterreservoir en toevoegen van gemalen koffie. Het water zal langzaam omhoog borrelen om zo door de koffie geperst te worden om heerlijke koffie te zetten met hoge druk.

PluspuntenMinpunten
Robuust Hittebron nodig
Ideaal voor kamperen
zonder stroom

Belangrijkste specificaties

NaamBialetti Moka Express Percolator
TypeCamping percolator
Opwarming viaExterne hittebron (gasbrandertje of kookplaat)
Aantal kopjes
per keer
6
Verkrijgbaar bijBol.com
Prijs€27,95 (op moment van schrijven)

Biggcoffee FY04 French Press – Cafetiere koffiemaker

Een populaire methode van koffie maken op vakantie of op reis is via een cafetiere koffiemaker, ook wel een French Press genoemd. Door gemalen koffie in de kan te plaatsen en heet water toe te voegen, kan door de filter langzaam naar beneden te drukken overheerlijke koffie gemaakt worden in slechts enkele minuten tijd. Bij het schenken blijft dankzij de roestvrijstalen filter het koffiedik op de bodem en kan jij je vers gezette koffie inschenken.

Het glas is gemaakt van borosilicaatglas, een combinatie van kiezelzuur en boor, wat resulteert in een glas variant die sterker is dan regulier glas maar tegelijkertijd lichter in gewicht. De kunststof handgreep zorgt ervoor dat je de cafetiere vast kan houden zonder dat je je handen brand aan de hoge temperatuur.

PluspuntenMinpunten
Klein formaatHeet water zelf toe te voegen
Eenvoudig in gebruik
Makkelijk schoon te maken

Belangrijkste specificaties

NaamBiggcoffee FY04 French Press
TypeCamping koffiezetapparaat cafetiere French Press
Opwarming viaHeet water zelf toevoegen
Aantal kopjes
per keer
2
Verkrijgbaar bijBol.com
Prijs€20,89 (op moment van schrijven)

Koffiezetapparaat 12V – Silverpoint Koffiezetter op 12V voor auto en camper

Voor avonturiers die op een roadtrip gaan met de auto en alleen de 12v aansluiting als stroompunt hebben, is er goed nieuws. Dit Silverpoint koffiezetapparaat werkt namelijk op 12v! (de sigarettenaansteker in je auto of camper)

Zet de auto aan, plug de kabel in en geniet minuten later van een heerlijke kop filterkoffie. Dit laag wattage koffiezetapparaat (170W) zal iets meer tijd in beslag nemen dan een reguliere koffiemachine op netstroom, maar geduld wordt wordt beloond. Wanneer je gebruik maakt van de hoofdaccu van de auto (dus wanneer je geen tweede accu hebt) is het raadzaam de motor draaiende te houden. Zo voorkom je dat de accu leeg loopt bij het zetten van meerdere koppen.

PluspuntenMinpunten
Geschikt voor 12 voltWerkt alléén op 12 volt
Kant en klaar apparaat

Belangrijkste specificaties

NaamSilverpoint Koffiezetter 12V
TypeKoffiezetapparaat 12 volt voor auto / camper
Opwarming via12 volt (sigarettenaansteker)
Aantal kopjes
per keer
4
Verkrijgbaar bijKampeerwereld
Prijs€22,99 (op moment van schrijven)

Vragen en antwoorden over camping koffiezetapparaten

In de mailbox hebben we een aantal vragen ontvangen over camping koffiezetapparaten. Hieronder proberen we deze en andere veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij de beste keuze kan maken!

Welk koffiezetapparaat is het beste?

Welk koffiezetapparaat in camper?

De Silverpoint Koffiezetter 12V is een koffiezetapparaat dat geschikt is voor gebruik in een camper of auto. Je sluit deze aan op de sigarettenaansteker waardoor je op 12 volt koffie kan zetten.

Hoe maak je koffie op de camping?

Je kan koffie op de camping maken met een elektrisch koffiezetapparaat als je stroom hebt, en anders via een percolator of french press cafetiere als je het benodigde water warm maakt via een gasbrandertje.

Kan een Senseo op de camping?

Een Senseo apparaat kan gebruikt worden op de camping als de campingplaats een adequate stroomvoorziening biedt. Let hierbij op het verbruik van je Senseo koffiezetapparaat en hoeveel watt/ampere de camping aanbiedt.

Hoeveel watt is een koffiezetapparaat?

De meeste koffiezetapparaten verbruiken 1000 tot 1500 watt aan stroom. Een klein koffiezetapparaat dat gemaakt wordt voor gebruik op de camping zoals de Melitta Aromaboy camping koffiezetapparaat, gebruikt slechts 600 watt.

Klaar voor het volgende avontuur?

Maak je nieuwe uitrusting compleet met deze producten. Voor jou vergeleken!

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen 3

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *