Top 3 beste opvouwbare jerrycans en watertanks van 2023 van Decathlon en meer Top 3 beste opvouwbare jerrycans en watertanks van 2023 van Decathlon en meer
4.8 (10) Laatst geupdate op februari 3, 2023 door David Een jerrycan behoort tot de basisuitrusting van iedere kampeerder die wel eens een weekje... Top 3 beste opvouwbare jerrycans en watertanks van 2023 van Decathlon en meer
4.8
(10)

Laatst geupdate op februari 3, 2023 door David

Een jerrycan behoort tot de basisuitrusting van iedere kampeerder die wel eens een weekje of langer vertoeft op een mooie camping in het binnen of buitenland. Met een jerrycan, ook wel bekend als een watertank, heb je altijd water bij de hand voor koken, afwassen of gewoon om te drinken. Het nadeel van een normale jerrycan is dat deze veel ruimte in beslag neemt. Daarom ben ik een aantal jaren geleden al overgestapt op een slimmer alternatief: een opvouwbare jerrycan. Zo heb je alle voordelen van een normale jerrycan en houdt je ruimte in de auto over voor andere belangrijke kampeerattributen zoals een ijskoude koelbox of heerlijk zittende kampeerstoel.

Er zijn gelukkig al een flink aantal soorten opvouwbare jerrycans te vinden op de markt. Echter zijn ze kwalitatief niet allemaal even goed als ze op het eerste gezicht lijken. Daarom ben ik op onderzoek gegaan om op zoek te gaan naar de beste opvouwbare jerrycans van dit moment. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, laat dan gerust een berichtje achter en we voorzien je graag van meer advies!

Overzicht: Top 3 Beste opvouwbare jerrycans 2023

Dit zijn de 3 beste opvouwbare jerrycans die op dit moment te vinden zijn.

Opvouwbare JerrycanBeste eigenschapPrijsVerkrijgbaarAfbeelding
Decathlon opvouwbare jerrycan 10L watertankOphangbaar
De slimste
€12,99[Decathlon]Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-57-1024x1024.jpeg
Acecamp opvouwbare jerrycan 15L watertankHard materiaal
De Stevigste
€54,99[Bol.com]Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-55-1024x1018.jpeg
Relaxdays opvouwbare Jerrycan 4 x 5/10/15/20 liter watertankComplete set
De compleetste
€44,90[Amazon]Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-56-1024x1004.jpeg
De genoemde prijzen waren actueel op het moment van schrijven en kunnen afwijken. Als dit zo is, laat een berichtje achter en we zullen dit direct updaten!

Besproken: de top 3 beste opvouwbare jerrycans van 2023

1. Decathlon opvouwbare jerrycan 10L – Quechua

Beste opvouwbare jerrycan decathlon

Deze slimme opvouwbare jerrycan van Decathlon kan je niet alleen neerzetten, maar ook ophangen via het meegeleverde touw. Zo kan je zelf de ideale hoogte bepalen voor deze kleine jerrycan, of deze van de grond houden wanneer het modderig is. Gooi het touw om een boomtak heen, en je kan deze zak ook nog als mini douche gebruiken om verkoeling te vinden op een warme zomerdag. Bovendien kost deze opvouwbare jerrycan van Decathlon maar iets meer dan een tientje! Kortom, deze opvouwbare watertank van Decathlon is een must-have voor iedere kampeerder die niet 20 keer per dag naar de kraan wilt lopen!

PluspuntenMinpunten
OphangsysteemSlechts 10 liter
Super compact
Goedkoop

2. Acecamp opvouwbare jerrycan 15L

Beste opvouwbare jerrycan

Deze opvouwbare jerrycan van Acecamp druk je als een accordeon samen wanneer deze leeg is. Door vervolgens het kraantje dicht te doen, blijft deze super compact waardoor hij maar weinig ruimte in beslag neemt. Dankzij het handvat kan je de 15 liter aan water die de jerrycan kan vervoeren makkelijk meenemen en dankzij het verstelbare kraantje kan je precies instellen hoe snel deze leeg moet lopen. Dit maakt deze opvouwbare watertank een uitstekende accessoire voor roadtrips en andere avonturen als je ruimte wilt besparen.

PluspuntenMinpunten
Zeer compactBlijft door de ronde vorm niet makkelijk op z’n zij liggen
Stevig materiaal

3. Relaxdays Opvouwbare Jerrycan 4 x 5/10/15/20 liter

Beste opvouwbare jerrycan

Voor de grootverbruikers van water die niet vaak heen en weer naar de kraan willen lopen, of op een meerdaagse excursie gaan zonder toegang tot drinkwater, is deze set van 4 opvouwbare jerrycans van Relaxdays de perfect uitkomst. Dankzij de vierkante vorm, kunnen de jerrycans op hun zij liggen om zo makkelijk water te tappen. Het handvat zorgt voor eenvoudig vervoer en eenmaal leeggedronken nemen deze opvouwbare watertanks bijna geen ruimte in beslag.

Met keuze uit 5, 10, 15 of 20 liter, kan je tot wel 80 liter water meenemen met één setje. Heb je niet het lichaam van Arnold Schwarzenegger, maar wel de brains, kan je kiezen voor een lichtgewicht bolderkar, die naast je opvouwbare jerrycans, ook je tent, slaapzak, matje en campingstoel kan vervoeren.

PluspuntenMinpunten
Set van 4Niet per stuk te bestellen
Vierkante vorm: blijft goed staan

FAQ – Veel gestelde vragen

Wat is de beste opvouwbare jerrycan of opvouwbare watertank?

Gezien de lage prijs en de uitstekende recensies, is de opvouwbare jerrycan van Decathlon de beste keuze. Bovendien neemt deze bijna geen ruimte in beslag waardoor je er eenvoudig meerdere van kan meenemen.

Wat is het verschil tussen een opvouwbare jerrycan en opvouwbare watertank?

Het enige verschil tussen deze twee namen… is de naam! Hetzelfde product wordt bedoeld wanneer je het hebt over een opvouwbare jerrycan of een opvouwbare watertank.

Waarom heet een ‘jerrycan’ een jerrycan? Wat betekent jerrycan?

De “jerrycan” kreeg zijn naam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was de geallieerden die deze metalen brandstoftank voor het eerst gebruikten en het was ontworpen door de Duitsers, die het “Jerry” noemden, als scheldwoord voor de Engelsen. De naam “Jerrycan” is dus een samenvoeging van de woorden “Jerry” en “can” en is uiteindelijk geëvolueerd tot de gebruikelijke naam voor deze metalen brandstoftank. Grappig he!

Zijn opvouwbare jerrycans waterdicht?

Bij het ontworpen van een opvouwbare jerrycan wordt natuurlijk rekening gehouden met het feit dat deze gevuld, geleegd en opgeslagen wordt. Daarom kan je er vanuit gaan dat alle opvouwbare jerrycans waterdicht zijn. Zit er onverhoopt een gaatje in door een productiefout, kan je deze natuurlijk altijd retourneren naar de webshop!

Maak je uitrusting compleet met deze gadgets & accessoires

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen 10

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.