Zo zet je Helium (HNT) om in euro’s [handleiding] Zo zet je Helium (HNT) om in euro’s [handleiding]
5 (1) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Wellicht behoor jij tot een van de gelukkigen die de afgelopen tijd zijn Helium... Zo zet je Helium (HNT) om in euro’s [handleiding]
5
(1)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Wellicht behoor jij tot een van de gelukkigen die de afgelopen tijd zijn Helium hotspot miner al ontvangen heeft, of binnenkort de koerier een dikke zoen mag geven (uiteraard met en stuk plexiglas ertussen). Je hebt de met korting gekochte miner in het raam gezet of buiten op het dak, de app geïnstalleerd en een paar dagen later wordt je wakker en heb je je eerste HNT tokens verdient! Euforie!

De geminede Helium tokens zijn op je Helium account gestort, maar nu wil je ze uit laten betalen in keiharde euro’s, want de koers is nog gunstig. Maar hoe verkoop je Helium tokens (HNT)?

In deze handleiding leggen we in 7 stappen uit we hoe je Helium tokens omzet in euro’s.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Helium miner tokens verkopen in euro’s

Stap 1: Een Binance account aanmaken

De Helium applicatie op je telefoon is geen handelsplatform. Vandaar dat je niet direct in de app zelf tokens kan verkopen voor euro’s. Dit zal je moeten doen op een crypto exchange. Binance is een van de grootste platformen in de wereld die naast Helium, ook Bitcoin, Ethereum en vele andere bekende cryptos aanbiedt om te verhandelen.

Stap 2: Genereer een QR code van jouw Binance HNT wallet

Navigeer na het activeren van je Binance account naar de pagina ‘HNT Deposits‘ (In het menu naar Wallet -> Fiat and Spot -> vul bij Search Coin ‘HNT‘ in -> klik op ‘Deposit‘)

Je komt dan op het volgende scherm uit:

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

In het hierboven oranje vak aan de rechterzijde, zal je een lange reeks aan cijfers en letters vinden. Dat is jouw unieke ontvangstadres voor binnenkomende HNT stortingen. Door met je muis over de meest rechter knop te zweven, verschijnt er een QR code.

Stap 3: Scan de QR code met de Helium app

Navigeer in de Helium app op je telefoon of tablet naar ‘Send‘, waar je vervolgens het ontvangende adres in kan vullen. Het makkelijkste is om de QR code te scannen die je zojuist aangemaakt hebt op Binance, zodat je geen tikfout maakt in de code en je tokens verloren gaan.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Als je wilt testen of het werkt, maak dan eerst een kleine hoeveelheid tokens over en wacht tot deze aankomen op je Binance account.

Is het gelukt? Dan kan je de rest overzetten op dezelfde manier.

Let op: dit ontvangstadres is uniek en kan alleen gebruikt worden om HNT te ontvangen. Wil je andere cryptovaluta overzetten, dan zal je per coin een ontvangstadres moeten aanmaken.

Stap 4: Wissel de tokens om voor USD Tether (USDT).

Het is helaas nog niet mogelijk om HNT direct om te zetten in euro’s. Daarom zal je deze eerst moeten omzetten in USDT. Tether is een stable coin die altijd exact dezelfde waarde heeft als 1 Amerikaanse Dollar. Je kan het zien als de virtuele dollar.

Navigeer naar Convert & OTC Portal en selecteer daar From: HNT, To: USDT en klik op MAX om al je beschikbare HNT in één keer te selecteren. Klik vervolgens op Preview Conversion om de transactie te controleren. Nadat je akkoord gegaan ben, is je Helium nu omgezet in USDTether, welke wel geconverteerd kan worden in euro’s.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Stap 5: Wissel USD Tether (USDT) om naar euro’s

Selecteer nu From: USDT en To: EUR en klik wederom op Preview Conversion. Het bedrag dat je in euro’s ontvangt is afhankelijk van de euro/dollar koers.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Stap 6: Uitbetalen naar jouw rekeningnummer

Nu je tokens zijn omgezet in euro’s, kan je Binance opdracht geven om de euro’s uit te laten betalen op je eigen Nederlandse rekeningnummer. Navigeer naar Euro Withdrawal (Wallet -> Overview -> Withdraw) en selecteer Currency EUR.

Heb je de identificatie verificatie stap nog niet voltooid bij het aanmaken van je Binance account, dan zal het platform aangeven dat je dat eerst moet doen. Dit is bij wet verplicht om luchere transacties te voorkomen en verifiëren dat jij bent wie je zegt dat je bent.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Zodra de verificatie gelukt is, zal je aan de rechterkant van het scherm het bedrag dat je wilt opnemen kunnen invullen. Klik vervolgens op ‘Continue’ om het het IBAN nummer van je rekening in te vullen.

Let op: je kan géén geld overmaken naar iemand anders dan jezelf. De naam die gekoppeld is aan het IBAN nummer moet overeenkomen met jouw naam op Binance.

Helium HNT crypto verkopen omzetten in euros binance

Stap 7: Bevestig de uitbetaling en wacht een paar dagen tot het geld gestort wordt.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste geminede HNT tokens omgezet in echte euro’s. Als je in de toekomst weer tokens wilt laten uitbetalen, zal je stap 2 t/m 6 opnieuw moeten doen.

Wil je verder handelen met je geminede tokens, dan kan dat ook op Binance. Zo kan je investeren in andere cryptomunten waarvan jij denkt dat ze nog meer waard worden. Je hoeft de USDT dan niet eerst om te zetten in euros. Dat scheelt weer een keer transactiekosten.

Helium Nederland Community

Heb je een hotspot miner of vragen over Helium, HNT of de miners? Sluit je aan bij het grootste Nederlandstalige Helium platform op HeliumNederland.nl en help anderen of start discussies over alles dat te maken heeft met de dit veelbelovende project.

Helium nieuws Nederland

Bedankt voor het lezen! Wist je trouwens dat…

Naast nieuws en blogs over Crypto, staat Voordeel Avonturier ook boordevol reviews over de beste reis- en outdoor producten. Waaronder ook toffe gadgets zoals deze:

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen 1

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.