Antenne kopen voor Helium Hotspot Miner? Dit zijn de beste Antenne kopen voor Helium Hotspot Miner? Dit zijn de beste
4.9 (21) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Het kiezen van een goede antenne voor jouw Helium Hotspot Miner kan het verschil... Antenne kopen voor Helium Hotspot Miner? Dit zijn de beste
4.9
(21)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Het kiezen van een goede antenne voor jouw Helium Hotspot Miner kan het verschil maken tussen een bereik van enkele tot tientallen kilometers. Een hotspot met een groter bereik, zal in staat zijn met meer andere hotspots te verbinden. Dit is nodig om transacties van die hotspots te witnessen (bijwonen), wat jou vervolgens HNT oplevert. De standaard antennes die meegeleverd worden bij de verschillende hotspot miners zijn niet per definitie slecht, maar kunnen wel ongeschikt zijn voor sommige situaties. Door je antenne te upgraden, haal jij het maximale uit je hotspot.

In dit artikel duiken we dieper in op de verschillende soorten antennes en waar je deze kan kopen. De centrale vraag hierbij is: Wat is de beste antenne voor een Helium Hotspot Miner?

Helium hotspot miner antenne en dBI

Om te bepalen wat de beste antenne is voor jouw hotspot miner, moeten we eerst ontleden wat een antenne precies doet en waar je op moet letten. Dit doen we aan de hand van de volgende afbeelding.

dBi, wat staat voor dB(isotropic) of decibel relative to isotrope, geeft aan wat de directionele kracht is van een antenne. Hoe hoger de waarde, hoe minder breed, maar verder het signaal uitgezonden wordt.

Een antenne met een laag dBi, heeft een omnidirectioneel bereik, maar reikt minder ver.

Je kan het vergelijken met een verstelbare zaklamp. Bundel je de straal, dan kan je verder schijnen, maar zie je minder om je heen. Verstel je deze echter naar een brede straal, zal je meer van de omgeving kunnen zien, maar minder ver weg kunnen kijken.

Is een antenne met een hoog dBi beter voor een Helium miner?

Je zou zeggen dat een antenne met 9dBi veel efficienter is dan een 2 dBi antenne. Maar zo werkt het dus niet precies. Zoals de afbeelding hierboven laat zien, reikt een 9dBi antenne verder, maar is de straal die uitgezonden worden minder breed. Dit zal negatieve gevolgen hebben wanneer jouw miner zich bevindt in een stad met veel hoge gebouwen om je heen. Het signaal zal eerder afketsen op gebouwen en hoge bomen, waardoor het uiteindelijke bereik lager zal zijn, dan een antenne met een laag dBi die alle kanten op signaal uitzend.

Zit je echter in een landelijke omgeving en/of op een hoge locatie met vrij uitzicht, dan is een antenne met een hoog dBi wel interessant. Het signaal hoeft immers niet ver omhoog uitgezonden te worden, maar vooral ver.

Waar kan ik een antenne kopen voor Helium hotspot miners?

Antennes voor Helium hotspot miners kunnen gekocht worden in Nederland of het buitenland. In Nederland raden wij de webshop Ideetron aan, dankzij de scherpe tarieven en snelle verzendtijd.

In de lijst hieronder kan je de verschillende Amerikaanse webshops vinden die antennes verkopen voor Helium miners.

Let op: Kies altijd een variant die 868 Mhz is of een bereik heeft waar 868 mhz tussen zit. Kijk ook of er een coax kabel meegeleverd wordt of dat deze er los bij besteld moet worden.

NaamdBiWebshop
Kerlink Antenna. Complete kit. Bevestigd door leverancier dat deze compatibel is
met Helium Miners.
3 dBiWebshop
RAK Wireless Antenna Kit. Complete kit. Kies de de 860-930 Mhz variant.5.8 dBiWebshop
RAK Wireless Antenna Kit. Kies connector type N-type to RP-SMA en 860-930 Mhz3 dBiWebshop
RAK Wireless Antenna Kit. Kies connector type N-type to RP-SMA8 dBiWebshop

Meer weten over Helium Miners?

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen 21

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.