Hier koop je de beste antennes voor Helium Hotspot Miners in Nederland Hier koop je de beste antennes voor Helium Hotspot Miners in Nederland
5 (3) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David De populariteit van Helium Hotspot miners zit al maanden in de lift. Steeds meer... Hier koop je de beste antennes voor Helium Hotspot Miners in Nederland
5
(3)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

De populariteit van Helium Hotspot miners zit al maanden in de lift. Steeds meer Nederlanders ontdekken dit fantastische nieuwe project en willen maar al te graag ook deelnemen om vanuit huis HNT te verdienen met een Helium Hotspot Miner. Wat veel mensen echter nog niet weten, is dat de opbrengst van een Helium Hotspot miner afhankelijk is van het bereik. Het is daarom zeker de moeite waard om de standaard antenne die meegeleverd wordt, te vervangen voor een externe antenne met een hoger dBi en deze buiten te plaatsen. Welke daarvoor het best geschikt zijn, lees je in dit artikel.

Direct bestellen


Waarom een externe Helium Hotspot antenne?

Door een buitenantenne via een coax kabel aan te sluiten op de miner, kan het radiosignaal dat een hotspot uitzendt veel grotere afstanden overbruggen. Hotspot miners die binnen in het raam staan, kunnen slechts in één richting een goed en sterk signaal uitzenden. De muren van de woning zullen het signaal afketsen waardoor het maximale bereik beperkt wordt.

Door het plaatsen van een buitenantenne bovenop het dak van je huis, schuurdak of een mast, zal het signaal meer richtingen op kunnen en contact leggen met meer miners in de buurt. Zo zal de hotspot aan meer Proof of Coverage challenges kunnen meedoen en meer HNT opleveren.

Helium Hotspot miner antenne kopen bij Ideetron.nl

Wie wilt investeren in een goede antenne, hoeft niet ver te zoeken. Ook in Nederland worden nu Helium Hotspot miner antennes verkocht voor een hele gunstige prijs, dankzij de lage verzendkosten ten opzichte van pakketten uit het buitenland.

In de webshop van het Nederlandse Ideetron.nl, kan je de beste antennes en bijbehorende kabels vinden om jouw Helium Hotspot miner (en dus je opbrengsten) een flinke upgrade te geven. Welke onderdelen je nodig hebt, lees je hieronder.

Helium hotspot miner antenne kopen nederland

De juiste antenne & connector kiezen voor een Helium Hotspot Miner

Wanneer je een externe antenne wilt aansluiten op jouw Helium hotspot miner, is het belangrijk de volgende gegevens in acht te nemen:

1. Bepaal of een 3 of 6.5 dBi antenne voor jouw situatie het beste is

Een antenne met een hoger dBi, is niet per definitie beter dan een antenne met een lager dBi. De waarde geeft aan of het uitgezonden signaal in een bolvorm (laag dBi) of juist gebundeld (hoog dBi) verzonden wordt.

Helium hotspot miner antenne kopen nederland

Wanneer je je in een stedelijke omgeving bevindt met veel hoge gebouwen, heb je kans dat het signaal van een antenne met een hoog dBi afketst op flats en torens waardoor het effectieve bereik minder zal zijn. In die situatie kan je beter voor een 3 dBi antenne kiezen, waarvan het signaal meer omnidirectioneel is.

Zit je echter in een landelijke omgeving of laagbouw en ga je de antenne bovenop de schoorsteen plaatsen met vrij zicht, dan zal een antenne met een hoger dBi jou meer opleveren.


2. Kies de juiste connectoren en lengte voor de coaxkabel

Het ene uiteinde van de kabel moet type N-male recht zijn. Dit is de kant die de antenne in gaat (die N-female is).

Het andere uiteinde, dat de miner in gaat, is afhankelijk van de aansluiting die de hotspot miner heeft. Zie hieronder het schema om te zien welke uitgang de verschillende miners hebben. Kies vervolgens het tegenovergestelde ‘geslacht.’

HotspotRAK Hotspot Miner V2Nebra HNT Indoor Hotspot MinerNebra HNT Outdoor MinerBobcat Miner 300Syncrobit IndoorSyncrobit OutdoorLongappM2 Pro Miner
AansluitingRP SMA FemaleRP SMA FemaleN femaleRP SMA FemaleSMA FemaleSMA FemaleSMA FemaleSMA Female
Let op: Bij een Female aansluiting van een hotspot heb je dus een Male uiteinde nodig aan de kabel

Meet vervolgens op wat de afstand zal zijn tussen de antenne en de miner, zodat je de juiste lengte kabel besteld.

3. Overweeg een muurbeugel voor de bevestiging

Om de antenne eenvoudig te bevestigen aan je dak of schoorsteen, kan je gebruik maken van een roestvrij stalen muurbeugel. Deze is compatibel met de klemmen die meegeleverd worden bij de antenne, waardoor je deze stevig vast kan zetten.


Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen 3

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.