Grondzeil voortent kopen? 2023: De beste voortent grondzeilen en gronddoeken [top 3] Grondzeil voortent kopen? 2023: De beste voortent grondzeilen en gronddoeken [top 3]
4.8 (11) Laatst geupdate op februari 6, 2023 door David Grondzeil nodig voor je tent of voortent? Het aanbod van grondzeilen is tegenwoordig groot,... Grondzeil voortent kopen? 2023: De beste voortent grondzeilen en gronddoeken [top 3]
4.8
(11)

Laatst geupdate op februari 6, 2023 door David

Grondzeil nodig voor je tent of voortent? Het aanbod van grondzeilen is tegenwoordig groot, maar niet ieder grondzeil is van degelijke kwaliteit. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende grondzeilen die te koop zijn. Zo voorkom je dat je je nieuwe grondzeil al na 1 vakantie weg moet gooien. In dit artikel hebben we de beste grondzeilen voor jou op een rij gezet. Zo weet je dat je de laagste prijs betaalt voor de beste kwaliteit.

De beste grondzeilen voor tenten en voortenten

1. Quechua tent grondzeil van Decathlon

Quechua tent grondzeil van Decathlon

Dit grondzeil van Decathlon is een ademend grondzeil dat onder een tent of voortent geplaatst kan worden om stof en vocht af te weren. Het grondzeil is eenvoudig vast te zetten via de 4 stevige metalen oogjes en komt in verschillende maten.

Ademend grondzeil

Dit Decathlon grondzeil is perfect voor onder de voortent van de camper, caravan of de tent en dankzij het ademende mesh voelt het comfortabel aan laat vocht de grond in zakken. Let op, doordat dit grondzeil ademend is, is deze niet waterdicht. Om toch het comfort van dit grondzeil te kunnen gebruiken maar water buiten te houden, raad ik aan om een schilders zeil onder dit grondzeil te leggen.

Belangrijkste specificaties

SpecificatiesPluspuntenMinpunten
2.5m x 3mStevigNiet waterdicht
2240 gramMetalen Oogjes
om zeil vast
te zetten
Metalen oogjesHerbruikbaar
Ademend
Polyethyleen velg
€44,99 op moment
van schrijven

2. Waterdicht grondzeil voortent & caravan van Quechua bij Decathlon

Waterdicht grondzeil voortent & caravan van Quechua bij Decathlon

Dit waterdichte grondzeil voor tenten van Quechua bij Decathlon is een ideal grondzeil voor vakanties waar de kans op regen aanwezig is. Vocht zoals regen of ochtenddauw wordt buiten gehouden zodat je niet ’s ochtends in een plas water stapt wanneer je de caravan of tent uit komt.

Het waterdichte grondzeil van Decathlon is eenvoudig vast te zetten via de 4 stevige metalen oogjes en is 3 bij vier meter.

Geen natte of pijnlijke voeten

Bij het ontwerpen van dit waterdichte grondzeil voor voortent of caravan is er nagedacht over wat er mogelijk onder het grondzeil ligt. Daarom is dit waterdichte grondzeil extra dik en van stevig materiaal om scherpe puntjes van takken tegen te gaan. Dus naast waterdicht is deze ook nog eens comfortabel om op te lopen.

Belangrijkste specificaties

SpecificatiesPluspuntenMinpunten
3m x 4mStevigLastig opvouwen
bij wind
1500 gramMetalen Oogjes
om zeil vast
te zetten
Metalen oogjesHerbruikbaar
WaterdichtWaterdicht
Polyethyleen
€19,99 op moment
van schrijven

3. Eurotrail eco gronddoek voor tenten, voortenten & caravan

Eurotrail eco gronddoek voor tenten, voortenten & caravan

Dit eco gronddoek van Eurotrail zorgt ervoor dat de grond onder je tapijt niet na de vakantie vergaan is. Op vele campings is dit tegenwoordig nog als enige onderzeil toegestaan omdat dit het grasveld beter beschermd.

Ideale ondergrond – makkelijk schoon te houden

Het Eurotrail grondzeil voor in de voortent van een caravan is gemaakt van stevig materiaal en ziet er bovendien goed uit. Waar plastic zeilen vaak scheuren na eenmalig gebruik, is deze robuust en gaat dus jarenlang mee. Water kan ontsnappen en bovendien is dit gronddoek eenvoudig schoon te maken.

Belangrijkste specificaties

SpecificatiesPluspuntenMinpunten
3m x 7mEcoNiet waterdicht
2118 gramHerbruikbaar
Polyethyleen
€29,95 op moment
van schrijven

FAQ – veel gestelde vragen

Wat is een grondzeil?

Een grondzeil is een stuk zeil dat wordt gelegd op de grond onder je tent om waterdichtheid en bescherming te bieden. Het voorkomt dat de grondvochtigheid door de bodem van je tent dringt en beschermt ook tegen scherpe voorwerpen en oneffenheden op de grond. Grondzeilen zijn meestal gemaakt van waterdicht en slijtvast materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dikte om aan de specifieke behoeften van een kampeerder te voldoen.

Welk grondzeil voor in de voortent?

Het beste soort grondzeil voor in de voortent is er een die ademend is en waar je comfortabel op kan lopen. Bovendien is het beter om een grondzeil voor in de voortent aan te schaffen die meerdere jaren mee gaat en eenvoudig schoon te maken is. Daarom is een grondzeil van Decathlon de beste keuze.

Waarom een zeil onder je tent?

De reden dat je een zeil onder je tent legt, is om de tent te beschermen tegen vocht en schimmel en omdat dit comfortabeler voelt om op te lopen dan een harde bodem.

Wat is het beste grondzeil voor op de camping?

Het beste grondzeil voor op de camping is er een die ademend is, van duurzaam materiaal gemaakt is en bovendien herbruikbaar is. Daarom is de Eurotrail eco gronddoek een van de beste keuzes als grondzeil voor op de camping. Doordat er zuurstof en vocht doorheen kan komen, is het gras van de camping beschermd terwijl jij er comfortabel op kan lopen.

Wat is het verschil tussen een grondzeil en een tenttapijt?

De meeste mensen bedoelen het zelfde wanneer ze het hebben over een grondzeil en een tenttapijt. Het gaat hierbij om een ademend of waterdicht doek dat je onder de voortent kan neerleggen en er voor zorgt dat je comfortabel in je voortent kan lopen.

Klaar voor het volgende avontuur?

Maak je nieuwe uitrusting compleet met deze producten. Voor jou vergeleken!

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen 11

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.