Top 5 beste slaapzak voor kinderen in 2023 + hier moet je op letten Top 5 beste slaapzak voor kinderen in 2023 + hier moet je op letten
4.3 (6) Laatst geupdate op juli 6, 2023 door David Wat is er nou leuker dan op vakantie gaan met de kinderen. Of misschien... Top 5 beste slaapzak voor kinderen in 2023 + hier moet je op letten
4.3
(6)

Laatst geupdate op juli 6, 2023 door David

Wat is er nou leuker dan op vakantie gaan met de kinderen. Of misschien gaan ze zelf wel een week(endje) weg met scouting- of voetbalkamp? Zijn ze toe aan hun eerste slaapzak of de oude al ontgroeid? Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten bij het kopen van een slaapzak voor je kind en wat de beste kinderslaapzakken van dit moment zijn.

Het belang van een goede, warme en comfortabele slaapzak voor je kind moet niet onderschat worden, want een kind dat slecht slaapt, is de dag erna zéker geen gezellig kind. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen verschillende slaapzakken en waar komen de prijsverschillen vandaan? Een goedkope slaapzak kan prima zijn voor een warme zomernacht, maar wordt het ’s nachts opeens kouder, is de kans dat deze je heel warm houdt klein. In dit artikel bespreken we de beste slaapzakken voor kinderen en onderaan de pagina vind je een handige Q&A van aandachtspunten.

Top 5 beste slaapzak kinderen in één overzicht

In de tabel hieronder vind je de top 5 beste kinderslaapzakken in één handig overzicht inclusief een aantal belangrijke specificaties.

Slaapzak naamLengteComfortabel
tot
TypePrijs
Abbycamp Slaapzak Jr140 cm12 °CDekenmodel
Worlds Apart Luchtbed met slaapzak140 cm14 °CSlaapzak-luchtbed€€
Justcamp Garvin Jr165 cm10 °CMummie€€
Kingcamp Oasis165 cm7 °CDekenmodel
Outdoorer meegroeiende slaapzak130-160 cm13 °CVerstelbaar€€

De top 5 beste kinderslaapzakken

Hieronder vind je de beste 5 kinderslaapzakken. Voor meer informatie en de laagste prijzen, klik op de slaapzak waar je meer over wilt weten. Onderaan deze pagina kan je een handige gids vinden die je helpt met het kiezen van de beste kinderslaapzak.


De hierboven genoemde kinderslaapzakken zijn van verschillende comforttemperaturen en prijsklassen. Als je kind op zomerkamp gaat en de slaapzak binnen gebruikt, of in een warm land, dan zal de Abbycamp Slaapzak Junior prima geschikt zijn om jouw kind warm te houden. Gaat hij of zij echter naar een bestemming met een lagere temperatuur, dan is een warmere slaapzak aan te raden.

slaapzak kinderslaapzakken beste slaapzakken kind kinderen

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede kinderslaapzak?

1. Gewicht & formaat

Als je kind de slaapzak zelf moet dragen dan is het verstandig ook naar het gewicht en pakformaat te kijken. Dit, zodat de kinderslaapzak niet te veel plaats in de rugtas inneemt en deze niet overbodig zwaar is. Gaat hij of zij met de auto, dan speelt gewicht een kleinere rol en comfort een grotere.

2. Vulling

De vulling van de slaapzak is direct gerelateerd aan het gewicht. Dons is lichter & houdt warmte beter vast, maar is duurder dan synthetische vulling, welke goedkoper is maar zwaarder.

3. Temperatuur indicatie

De comforttemperatuur geeft de ondergrens aan tot wanneer de slaapzak je comfortabel warm houdt. Als je in de zomer gaat kamperen en er is geen hittegolf, kan de temperatuur ’s nachts nog wel eens richting de 10 graden gaan. Zorg daarom voor een slaapzak die comfortabel is tot zeker die temperatuur. Ga je naar een warm land, dan kan dit natuurlijk hoger zijn.

Klaar voor het volgende avontuur?

Heb je deze toffe gadgets en reisaccessoires al?

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen 6

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.