De beste slaapzakken voor backpacken, kamperen & bikepacking en waarom De beste slaapzakken voor backpacken, kamperen & bikepacking en waarom
4.3 (10) Laatst geupdate op juli 6, 2023 door David Het hebben van een goede, warme en comfortabele slaapzak kan het verschil maken tussen... De beste slaapzakken voor backpacken, kamperen & bikepacking en waarom
4.3
(10)

Laatst geupdate op juli 6, 2023 door David

Het hebben van een goede, warme en comfortabele slaapzak kan het verschil maken tussen een onvergetelijke vakantie, en een ‘onvergetelijke’ vakantie. Goedkoop is duurkoop hoor je wel eens. Dit geldt ook bij slaapzakken. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om na te gaan wat het verschil is tussen verschillende slaapzakken en waar de prijsverschillen vandaan komen. Je wilt toch niet midden in de nacht rillend wakker worden van de kou? Een slaapzak van twee tientjes kan prima zijn voor de zomer, maar ga je in het voorjaar een weekendje weg en daalt de temperatuur naar enkele cijfers, is de kans dat deze je heel warm houdt klein. In dit artikel bespreken we de beste slaapzakken voor kamperen, bikepacking (fietsvakantie) en backpacken (hiking).

Top 3 beste lichtgewicht slaapzakken vergeleken

De hieronder genoemde lichtgewicht slaapzakken zijn van verschillende prijsklassen en comforttemperaturen. Als je overwegend naar warme landen gaat, dan zal de Explorer Light 600 voldoende zijn om jou warm te houden. Ga je echter naar een land met meer temperatuurswisselingen, dan is een warmere slaapzak aan te raden.

NaamComfort temperatuurGewichtVullingPrijsklasse
Explorer Light14 °C680 gramSynthetisch
Hyke & Byke Shavano0 °C880 gramDons€€
Hyke & Byke Snowmass-15 °C1700 gramDons

1. Explorer light 600

explorer light 600 slaapzak slaapzakken goedkope slaapzak beste slaapzak 2021

Een prima zomerslaapzak voor een vakantie naar een warm land. Lichtgewicht, betaalbaar en niet al te groot.

2. Hyke & Byke Snowmass

hyke en byke  slaapzak slaapzakken goedkope slaapzak beste slaapzak 2021

In Nederland kan zelfs in de zomer de temperatuur nog wel eens dalen tot enkele cijfers. Daardoor is het aan te raden een iets warmere slaapzak te nemen, zoals deze met dons gevulde slaapzak. Het extra gewicht is minimaal en dons staat wel bekend als goede warmte behouder.

3. Hyke & Byke Shavano

hyke en byke slaapzak slaapzakken goedkope slaapzak beste slaapzak 2021

Als je een reis naar Scandinavië plant of een andere koude omgeving dan is deze slaapzak uitermate geschikt om jou warm te houden. Rijkelijk met dons gevuld, zal je geen koude voeten krijgen hiervan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede slaapzak?

1. Gewicht & formaat

Je zal de slaapzak altijd bij je dragen op je rug als je wandelt naar je volgende overnachtingsplaats. Het is daarom belangrijk op het gewicht en pakformaat te letten, zodat deze niet te veel plaats in je tas inneemt en deze niet overbodig zwaar is. Ga je met de auto of het vliegtuig, speelt gewicht een kleinere rol en comfort een grotere.

2. Vulling

De vulling van de slaapzak is direct gerelateerd aan het gewicht. Dons is lichter & houdt warmte beter vast, maar is duurder dan synthetische vulling, welke goedkoper is maar zwaarder.

3. Temperatuur indicatie

De comforttemperatuur geeft de ondergrens aan tot wanneer de slaapzak je comfortabel warm houdt. Als je in de zomer gaat kamperen en er is geen hittegolf, kan de temperatuur ’s nachts nog wel eens richting de 10 graden gaan. Zorg daarom voor een slaapzak die comfortabel is tot zeker die temperatuur. Ga je naar een warm land, dan kan dit natuurlijk hoger zijn.

Klaar voor het volgende avontuur?

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen 10

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.