De beste slaapzakken voor scouts en scouting kampen De beste slaapzakken voor scouts en scouting kampen
5 (1) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Als leiding bij een scouting vereniging begrijp ik als geen ander hoe belangrijk het... De beste slaapzakken voor scouts en scouting kampen
5
(1)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Als leiding bij een scouting vereniging begrijp ik als geen ander hoe belangrijk het is om een goede slaapzak te hebben. Dit geldt voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je kinderen die op scouting zitten. Je wilt immers niet halverwege een zomerkamp gebeld worden omdat je kind het elke nacht te koud heeft in die slaapzak van een tientje van de Action.

Een goede slaapzak is een investering in vele leuke weekendjes weg en zomerkampen. Zelf doe ik al bijna 10 jaar met dezelfde mummieslaapzak en heb ik geen spijt van mijn keuze om iets meer te betalen dan 20 euro. Ik word gelukkig nooit wakker met koude voeten.

Het is aan te raden om voor je kinderen een slaapzak op de groei uit te zoeken, maar die niet te groot is. Hoe groter de slaapzak, hoe meer loze ruimte er immers is voor lucht die af kan koelen. De slaapzakken hieronder zijn tot 165 centimeter en daardoor prima geschikt voor kinderen tot halverwege de pubertijd (wanneer ze écht lang beginnen te worden).

5 top slaapzakken voor scouting

NaamLengteTemp.TypePrijsWebshop
Abbycamp Slaapzak Jr140 cm12 °CDekenmodel[Bol.com]
Worlds Apart Luchtbed met slaapzak140 cm14 °CSlaapzak-luchtbed€€[Bol.com]
Justcamp Garvin Jr165 cm10 °CMummie€€[Amazon]
Kingcamp Oasis165 cm7 °CDekenmodel[Amazon]
Outdoorer meegroeiende slaapzak130-160 cm13 °CVerstelbaar€€[Amazon]

Bekijk deze 5 uitstekende scouting slaapzakken

Abbey Camp Slaapzak Junior - Uni - Blauw/LichtblauwAbbycamp Slaapzak Junior
– Dekenmodel
– 140 cm lang
– tot 12°C comfortabel
Worlds Apart My First Deluxe Luchtbed met slaapzak - Roze - 140x60x20 cmWorlds Apart Luchtbed- slaapzak
– Slaapzak-luchtbed
– 140 cm lang
– tot 14°C comfortabel
Justcamp Garvin Junior
– Mummieslaapzak
– 165 cm lang
– tot 10°C comfortabel
Kingcamp Oasis slaapzak
– Dekenmodel slaapzak
– 165 cm lang
– tot 7°C comfortabel
Outdoorer meegroei slaapzak
– Verstelbare slaapzak
– 130-165 cm lang
– tot 13°C comfortabel

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede scouts slaapzak?

1. Gewicht & inpakformaat

Als je kind de slaapzak zelf moet dragen dan is het verstandig ook naar het gewicht en pakformaat te kijken. Dit, zodat de kinderslaapzak niet te veel plaats in de rugtas inneemt en deze niet overbodig zwaar is. Gaat hij of zij met de auto op kamp, dan speelt gewicht een kleinere rol en comfort een grotere.

2. Vulling materiaal

De vulling van de slaapzak is direct gerelateerd aan het gewicht. Dons is lichter en houdt warmte beter vast, maar is duurder dan synthetische vulling, welke goedkoper is maar zwaarder. Bij een slaapzak op de groei die meer niet alleen in de zomer gebruikt wordt, raad ik aan een dons slaapzak te nemen. Let wel goed op de wasinstructies, want niet alle donsslaapzakken mogen in de wasmachine.

3. Temperatuur indicatie

De comforttemperatuur geeft de ondergrens aan tot wanneer de slaapzak je comfortabel warm houdt. Als je in de zomer gaat kamperen en er is geen hittegolf, kan de temperatuur ’s nachts nog wel eens richting de 10 graden gaan. Zorg daarom voor een slaapzak die comfortabel is tot zeker die temperatuur. Ga je naar een warm land, dan kan dit natuurlijk hoger zijn.

Nog meer handige scouting artikelen nodig?

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen 1

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.