Scouting kampvuurdeken kopen? Leider: Dit moet je weten Scouting kampvuurdeken kopen? Leider: Dit moet je weten
4.8 (23) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Het allerleukste van scouting is natuurlijk het maken van een kampvuurtje. Zeker tijdens weekendjes... Scouting kampvuurdeken kopen? Leider: Dit moet je weten
4.8
(23)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Het allerleukste van scouting is natuurlijk het maken van een kampvuurtje. Zeker tijdens weekendjes weg of op zomerkamp zorgt het voor die heerlijke sfeer terwijl je sterke verhalen uitwisselt of herinneringen ophaalt. Al houdt het vuur je lekker warm aan de voorkant, toch kan je het wel koud krijgen aan je rug. Met een kampvuur deken zit jij er altijd warmpjes bij. In essentie is het eigenlijk een verhuisdeken, maar door deze vol te naaien met verkregen insignes maak je zo een uniek deken waar je voor de rest van je tijd als scout plezier van zal hebben!

In deze kampvuurdeken guide geef ik jou mijn tips als ervaren scouts leider. Allereerst natuurlijk, waar koop je een scouting deken? En welke accessoires en gadgets zijn nog meer nodig bij de scouting? Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, laat gerust een reactie achter en ik help je graag verder.

Scouting kampvuurdeken webshop overzicht

FotoNaamAfmetingenBestellen
Kampvuurdeken Scouting150 x 200 cm[Bol.com]
Kampvuurdeken Scoutshop150 x 200 cm[Scoutshop]

Andere scouting benodigdheden en coole gadgets

FotoNaamProductBestellen
Een échte VictorinoxZakmes[Webshop]
WakaWaka Powerbank mét zonnepanneelPowerbank[Webshop]
Beste LED scouts hoofdlamp scouting Petzl Actik HoofdlampHoofdlamp[Webshop]
scouting scouts vuursteen magnesium stick vuurstick vuursteenMagnesium Stick om vuur te makenVuursteen[Webshop]
Muts met LED hoofdlampMuts[Webshop]

Insignes & badges op je kampvuurdeken

scouting kampvuurdeken kampvuur deken
Badges op een kampvuurdeken

In je scouting carrière zal je ongetwijfeld wel wat badges verdienen. Als jeugdlid door het meedoen aan vaardigheidstrainingen en kampen, en als leiding of pivo door het gaan naar activiteiten zoals de HIT of de Scout-in. Het leuke van een kampvuurdeken is dat je al deze badges daarop kan naaien, zodat jij en je mede-scouts nog eens de goede herinneringen kunnen ophalen.

Welke insignes moeten op een kampvuurdeken?

Voor jeugdleden is het belangrijk om bij de scouts leiders na te vragen welke insignes er op het uniform mogen en welke (liever) niet. Sommige groepen zijn namelijk wat strenger met het plaatsen van insignes. Mocht een badge dus niet op het uniform mogen (of passen) dan kan deze op het kampvuurdeken.

Wanneer er ‘overgevlogen’ wordt van de ene speltak naar de ander, dan kunnen alle badges van het uniform afgehaald worden en op het kampvuurdeken genaaid worden. Zo kan het uniform weer doorverkocht worden via marktplaats en verdwijnen de insignes niet in een laatje.

Kampvuurdeken en veiligheid

Voor de volledigheid: een kampvuurdeken is natuurlijk geen blusdeken, noch is deze brandvertragend. Je kan er dus geen vuur mee uitmaken en je moet altijd voorzichtig zijn wanneer je dicht bij het vuur gaat zitten. Hij is echter niet (licht) ontvlambaar dus op gepaste afstand is het kampvuurdeken prima te gebruiken bij het kampvuur.De beste scouting producten & accessoires voor opkomsten, kampen & weekenden

Basics, check! Maar wist je dat er nog veel meer toffe scouting gadgets en accessoires zijn om te bekijken & vergelijken? Klik op de titels om de betreffende reviews te openen.

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen 23

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.