Tenttapijt voor onder luifel kopen? Caravan & tent tapijten inspiratie & advies Tenttapijt voor onder luifel kopen? Caravan & tent tapijten inspiratie & advies
4.8 (13) Laatst geupdate op februari 6, 2023 door David Waarschijnlijk heb je onlangs een caravan, camper of grote tent met voortent gekocht en... Tenttapijt voor onder luifel kopen? Caravan & tent tapijten inspiratie & advies
4.8
(13)

Laatst geupdate op februari 6, 2023 door David

Waarschijnlijk heb je onlangs een caravan, camper of grote tent met voortent gekocht en ben je nu aan het genieten van de voorpret. Veel avonturiers kiezen ervoor een tenttapijt onder de luifel te leggen om zo niet alleen droge en schone voeten te houden, maar ook om buiten staande spullen te beschermen tegen vocht en regenbuien. Een tapijt voor onder een luifel is ideaal als je meerdere dagen op dezelfde plaats kampeert. Hieronder staan de meest voorkomende tenttapijten die gebruikt worden door ervaren kampeerders.

Isabella Bolon tenttapijt

luifel tapijt

Een van de beste tenttapijten voor onder luifels is de Isabella Bolon. Het rafelt namelijk niet wanneer het afgeknipt wordt, is waterafstotend en eenvoudig schoon te maken. Bij Kampeerwereld Hendriks kan je zoveel bestellen als dat je nodig hebt met een breedte van 2,5 meter. Het is aan te raden de grootte van je voortent even op te meten en aan alle kanten een halve meter speling te nemen. Zo kan je zelf precies de juiste lengte en hoeken afknippen. Dit duurzame tenttapijt komt in de kleuren grijs, donkerblauw en antraciet.

Dit tapijt kost op het moment van schrijven €25,00 per strekkende meter van 2,5 breed.

VoordelenNadelen
Hoge kwaliteitPrijskaartje
Duurzaam
Eenvoudig schoon
te maken
Op maat te maken

Voortent kunstgras grastapijt

Tapijt onder luifel

Een andere populaire keuze als tenttapijt voor onder een luifel is een kunstgrasmat. Zo behoudt je het comfortabele gevoel van gras onder je voeten zonder de nadelen (modder en ongedierte). Bovendien ziet het er ook veel natuurlijker en uitnodigender uit. Greenturtle maakt grasmatten die UV bestendig zijn en niet na één of twee keer kamperen verkleuren of vergaan. Deze tenttapijten zijn vuurvertragend en bevatten geen zware metalen waardoor deze veilig zijn en lichtgewicht.

luifeltapijt

Afhankelijk van de gewenste lengte grassprieten zijn er verschillende opties aanwezig van 8 – 26 mm. De stelregel is: hoe langer de sprieten, hoe zachter het aanvoelt en hoe beter UV bestendig de grasmat is.

Ter indicatie: 1 bij 4 meter van de ‘Central Park’ rol kost €54,99 op het moment van schrijven.

VoordelenNadelen
ComfortabelMaximum breedte
133 cm
Oogt natuurlijk
Goede afwatering
Op maat te maken
Duurzaam

Eurotrail Camptex Tenttapijt

grondtapijt luifel

Dit sterke en lichtgewicht tenttapijt van Eurotrail is een van de meest verkochte tenttapijten in online webshops. Het zachte polyester voelt comfortabel aan en dit tapijt is precies op maat te knippen: het rafelt niet. Met een lengte van 6 meter en breedte van 3 meter, heb je aan één rol genoeg en hoef je niet twee losse tenttapijten naast of over elkaar te leggen.

vloerkleed luifel

Dit tenttapijt is ademend, waardoor de ondergrond (zoals gras) beschermd wordt tegen verstikking. Sommige campings staan alleen dit soort tapijten toe ter bescherming van hun grasveld. Als je op safe wilt spelen, is dit een veilige keuze.

Op het moment van schrijven kost dit tenttapijt van 600 x 300 cm €93,49 en komt deze in de kleuren groen, grijs en beige.

VoordelenNadelen
LichtgewichtBeperkte keuze
in afmetingen
Op maat te maken
Goede afwatering

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen 13

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.