Waarom is AliExpress zo goedkoop? Waarom is AliExpress zo goedkoop?
0 (0) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Een veelgestelde en terechte vraag over AliExpress is: Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn?... Waarom is AliExpress zo goedkoop?
0
(0)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Een veelgestelde en terechte vraag over AliExpress is: Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn? Het antwoord zit hem in meerdere factoren, welke we hieronder uitgebreid zullen bespreken.

5 Redenen waarom AliExpress zo goedkoop is

1. Gratis verzending van producten

AliExpress logo, aliexpress, goedkoop, waarom is aliexpress zo goedkoop,

In tegenstelling tot veel Nederlandse winkels, bieden de meeste verkopers op AliExpress hun producten aan zonder verzendkosten. In Nederland ben je al snel bijna €5,00a €7,00 kwijt voor het laten verzenden van een bestelling, terwijl de verzendkosten in China worden gesubsidieerd door de overheid. Gratis verzending komt zo vaak voor, dat er op AliExpress zelfs een filter voor aangemaakt is wanneer je op zoek gaat naar een product.

2. Het is alleen een webwinkel

AliExpress heeft geen fysieke winkels, waardoor de operationele kosten laag blijven. Ze hoeven immers geen personeel te betalen, pand te huren of reclame op te hangen. Zo houden ze hun overheadkosten laag waardoor de aangeboden producten ook goedkoper blijven.

3. Geen tussenpersonen

Het mooie van AliExpress is dat zij slechts de enige schakel zijn tussen de koper en verkoper. Aangezien producenten niet hoeven samen te werken met groothandels of fysieke winkels, kunnen ze de kosten die ze daar besparen ten goede laten komen aan de prijs. Bijkomend voordeel is dat het voor verkopers eenvoudig is een account aan te maken, waardoor zelfs kleine Chinese ondernemers makkelijk een groot internationaal publiek kunnen bereiken.

AliExpress Invests in Livestreaming and Empowers its Livestreaming  Ambassadors in Cross-Market Shoppertainment Workshop

4. Lage inkoopkosten

Veel grondstoffen of halffabrikaten zijn veel goedkoper in China dan in Nederland. Ook ligt het gemiddelde uurloon in China aanzienlijk lager, wat wederom terug te zien is in de prijs van de producten.

5. Weinig wet- en regelgeving

Een voor- en nadeel in één is dat er in China minder strenge regels zijn bij het produceren van producten. In Nederland zijn er talloze keurmerken en onderzoeken waar sommige producten aan moeten voldoen, terwijl deze in China niet of nauwelijks bestaan. Het voordeel is dat hierdoor de productiekosten laag blijven, maar het betekent wel dat je voorzichtig moet zijn met het bestellen van producten. Kijk daarom altijd naar de reviews die bij de producten staan om goed in te kunnen schatten of een product goed is, of juist te mooi om waar te zijn.

De producten die wij vergelijken zijn alleen die waarbij meer dan 90% van de consumenten een positieve review achtergelaten heeft op AliExpress. Zo kan jij profiteren van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Goede voorbeelden

Hieronder vind je een greep uit de producten die wij vergeleken hebben op kwaliteit en prijs. Stop met teveel betalen in Nederlandse webshops en kies prijsbewust.

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen 0

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.