Scouting uniform kopen? Check eerst deze tips over scouting benodigdheden Scouting uniform kopen? Check eerst deze tips over scouting benodigdheden
5 (2) Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David Bij het aanmelden van jezelf of je kind bij een scouting vereniging komen een... Scouting uniform kopen? Check eerst deze tips over scouting benodigdheden
5
(2)

Laatst geupdate op februari 2, 2023 door David

Bij het aanmelden van jezelf of je kind bij een scouting vereniging komen een hoop nieuwe dingen om de hoek kijken. Zeker voor een ouder die onbekend is in de wereld van scouting kan het soms even zoeken zijn naar wat je allemaal moet weten en nodig hebt. Het belangrijkste dat er in ieder geval aangeschaft moet worden is een scouting uniform, ook wel de scoutfit genoemd. Hiernaast zal je ook een das plus dasring nodig hebben en natuurlijk een aantal basics en gadgets die iedere scout tijdens zijn of haar hele carrière zal gaan gebruiken.

Wat heb je nodig bij de scouting?

In deze korte checklist gaan we na wat je nodig hebt voor jou of je kind voor een vliegende start in de wereld van scouting! Voor het schrijf gemak gaan we er even vanuit dat het voor een nieuw jeugdlid is, maar uiteraard gelden deze tips ook voor jou als je op latere leeftijd lid wordt. Iedereen is welkom en je bent nooit te oud voor scouting!

1. Een scouting uniform of blouse

Afhankelijk van de soort scouting en speltak is er een specifieke kleur uniform. Zo dragen waterscouts doorgaans blauwe uniformen terwijl landscouts groen en beige dragen. Het is daarom van belang om bij de betreffende speltak leiding even na te vragen welke kleur uniform gewenst is.

Iedere leeftijdsgroep binnen een scouting vereniging heeft een andere kleur uniform. Het is daarom aan te raden om een uniform te kopen waar 4 a 5 jaar gebruik gemaakt van kan worden. Koop deze dus enigzins op de groei.

Je kan de scouting blouse bestellen via de Scoutshop, maar er zijn er ook genoeg tweedehands te koop op marktplaats. Als je kind vervolgens ‘overvliegt’ naar de volgende speltak kan je het uniform ook weer doorverkopen en kost het je praktisch niets!

2. Een das en dasring

Scarves

Een tweede verplicht onderdeel van de scoutfit zijn de das en dasring. Een das wordt binnen scouting gebruikt om te laten zien wie er bij dezelfde vereniging horen, wat handig is tijdens regio activiteiten of zomerkampen waar meerdere groepen aanwezig zijn. Vraag bij de leiding even na welke kleur de das moet zijn en of de keuze voor een dasring vrij is. Sommige groepen stellen daar namelijk ook eisen aan terwijl anderen er wat losser in zijn.

Als je een leuke originele dasring wilt kan je deze vinden op bijvoorbeeld bol.com of in de Scoutshop.

3. Een eerste zakmes

Victorinox zakmes scouting scouts checklist

Bij scouting leren kinderen vanaf een jaar of 10 om verantwoord om te gaan met een zakmesje. Zo zal de scouts leiding demonstreren hoe een zakmes werkt en veilig gebruikt kan worden bij het maken van bijvoorbeeld een kampvuur of het snijden van takken.

Bij het kopen van een eerste zakmes wordt het afgeraden om een groot en zwaar mes te kiezen. Een simpel mes zoals de Victorinox Huntsman is een veilige keuze omdat dit merk bekend staat om duurzaamheid en veiligheid. In het artikel ‘De beste zakmessen voor scouting’ wordt er dieper ingegaan over het kiezen van een zakmes.

4. Een goede slaapzak voor scoutingkampen en weekenden weg

Wie scouting zegt, zegt kamperen. Gemiddeld gaan onze scouts er 3 a 4 weekenden per jaar op uit voor onvergetelijke kampen en activiteiten. Zo organiseert mijn speltak jaarlijks een kanoweekend, winter hike weekend, ouder-kind weekend en natuurlijk een week lang kamperen in de zomervakantie. Het hebben van een goede slaapzak en matje is daarom erg belangrijk.

Voor kinderen is het beter om niet in een volwassen slaapzak te gaan liggen, omdat er dan een hoop loze ruimte is die af kan koelen. Het is beter om één slaapzak te kopen van max 160cm en die aan te houden tot ze groot genoeg zijn voor een volwassen maat.

Een van de bekendste merken voor slaapzakken is Nomad. Zij staan bekend om hun kwalitatief goede producten met lange garantietermijn. Zo is er bijvoorbeeld de NOMAD Brisbane Junior – Slaapzak – 160 x 70 voor kinderen en de NOMAD Condor – Slaapzak – 205 x 80 voor volwassenen die goed zijn voor ieder soort kamp. Wil je meer lezen over slaapzakken voor scoutingkampen, zie dan ook ons artikel: ‘De beste slaapzakken voor scouts’

5. Een lichtgewicht en warm slaapmatje

Naast een slaapzak is natuurlijk ook een comfortabel en isolerende slaapmat essentiel voor een goede nachtrust. Het grootste voordeel van een matje verkiezen over een luchtbed is dat het veel minder moeite kost om op te blazen. Een matje vult zichzelf zo goed als vanzelf en omdat een matje over het algemeen dunner is dan een luchtbed, houdt het ook beter de warmte vast en houd het de kou van de ondergrond tegen.

De NOMAD Allround 5.0 – Slaapmat heeft een super prijs kwaliteit verhouding en is wederom van het gerenommeerde merk Nomad. Wil je andere matjes vergelijken, neem dan een kijkje in het artikel: ‘de beste scouting slaapmatten en luchtbedden vergeleken‘. Hierin duiken we dieper in het bepalen van een geschikt matje voor scouting en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe.

Dit waren de 5 belangrijkste benodigdheden voor scouting

Basics, check! Maar wist je dat er nog veel meer toffe scouting gadgets en accessoires zijn om te bekijken & vergelijken? Klik op de titels om de betreffende reviews te openen.

Hopelijk heeft deze post jou kunnen helpen. Als dat zo is, laat alsjeblieft een beoordeling achter 🙂

Klik op het aantal sterren dat je wilt geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen 2

Nog niet beoordeeld. Wil jij de eerste zijn?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

David

Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is David en ik ben gepassioneerd (vrienden zeggen soms geobsedeerd) avonturier. Na vele solo en duo backpack reizen over de hele wereld, waarvan één meer dan 2 jaar lang, wil ik nu graag mijn kennis en ervaringen delen over alles dat met reizen en outdoor te maken heeft. Hiernaast heb ik een passie voor digitale innovaties zoals cryptovaluta. Zo is Voordeel Avonturier ontstaan. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat jij de beste reis- en outdoor producten te zien krijgt voor jouw volgende avontuur. Heb je zelf nog tips, ideeën of feedback? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk.